Sayfa Yükleniyor...
Yazın sıcak günlerinde serinleten lezzetler ile karşınızdayız. İşte sıcak yaz günelerine özel 5 serinleten lezzet…
Türkiye en sıcak yaz dönemini geçiriyor. 40 dereceyi geçen hava sıcaklığında uzmanlar dışarı çıkmayın uyarılarında bulunuyor. Türkiye en sıcak günlerini yaşarken içiniz serinletecek lezzetler hazırladık. Detaylar haberimizde…
Bunaltıcı yaz sıcakları geç geldi ama tam geldi. Türkiye Afrika sıcakları etkisi altında. Bu sıcak yaz günlerinde bir nebze olsun serinlik arayanlara özel 5 serinleten lezzet tarifi derledik. Detaylar haberimizde…
Soğuk Ayran Çorbası
Malzemeler;
1 Su Bardağı Buğday
1 Su Bardağı Nohut
250 gr Süzme Yoğurt
250 gr Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Dereotu
Yapılışı: Bir gece önceden buğday ve nohudu ıslatın. Ayrı tencerelerde yumuşayana kadar pişirin. Karıştırma kabında yoğurtları tuz ile iyice çırpın. İçerisine suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Buğday ve nohudu ekleyip güzelce karıştırın en son olarak dereotunu ekleyin ve karıştırıp dolapta soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun
Kabaklı Makarna
Malzemeler
1 Paket Makarna
2 Adet Kabak
Yarım Demet Dereotu
Yarım Paket Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Kabakları soyup rendeleyin. Rendelenmiş kabakları zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Aynı zamanda makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Soğuyan kabakları yoğurt ile birleştirin ve doğranmış dereotu ekleyin. Daha sonra soğuyan makarna ile kabak sosu ile birleştirin. Afiyet olsun.
Akdeniz Salatası
Malzemeler;
Yarım demet göbek marul
Yarım demet roka
1 adet domates
Yarım demet taze soğan
5 dal maydanoz
1 adet salatalık
2 adet yeşil biber
Mısır
Sosu İçin;
½ Limon
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
Tuz
Üzeri için;
Beyaz Peynir
Yapılışı: Tüm malzemeler yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Aynı zamanda sos malzemelerini de karıştırın. Malzemeleri karıştırma kabına aktarın ve hazırladığınız sos karışımını salata ile karıştırın. Sos ve salata iç içe geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Patlıcan Salatası
Malzemeler;
6 adet patlıcan
300 gr süzme yoğurt (isteğe göre)
3 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı zeytinyağı, tuz
Yapılışı: Patlıcanları ocakta ya da mangalda közleyin. Közleniş patlıcanları kabuğundan kaşık yardımı ile ayırın ve doğrayın. Karıştırma kabında sarımsaklı yoğurt sosunu hazırlayın. Yoğurt sosunun içine patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Peynirli Sandviç
Malzemeler;
Tulum peyniri (veya krem peyniri)
4-5 dilim Salam
1 Adet Domates
1 yaprak Marul
Mayonez
Çavdar Ekmeği
Yapılışı: Çavdar ekmeğinin iç tarafına mayonez sürün. İçine önce peynir, sonra yeşillik, domates ve salamı ekleyin. İkiye bölerek ya da bütün servis edin. Afiyet olsun…
HABER MERKEZİ
Haber Merkezi