Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star'da yapılan perde pilavının tarifi merak konusu oldu. İşte en lezzetli perde pilavı tarifi
MasterChef Türkiye All Star 2023 sezonu iddialı yarışmacıları ve tarifleriyle devam ediyor. MasterChef Türkiye All Star’ın 2 Ekim Pazar akşamı yayınlanan bölümünde eleme turunda perdeli pilav yapılması istendi. MasterChef Türkiye All Star programı seyircilerde programı izlerken yemek tarifi merakı uyandırıyor. Perdeli pilav tarifini denemek isteyenler arama motorlarında perde pilavının tam ve lezzetli tarifini sorguluyor. Biz de sizin için en lezzetli ve doğru perde pilavının tarifini derledik. Perde pilavı tarifi ve malzeme listesine haberimizden ulaşabilirsiniz...
Perde pilavı zaman alan fakat zahmetli olmayan bir tarif. Bu lezzetli tarif perde pilavı ile misafir sofralarına renk katabilirsiniz...
İşte lezzetli perde pilavı tarifi;
perdeli pilav için malzemeler
İç pilavı için:
3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk budu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 g çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Karabiber, tuz
Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Un
Süsleme için:
Badem
TARİF
Tavuk butlarını haşlayın. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyunu pilav yapımı için ayırın.
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Tüm hamur malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Unu alabildiği kadar eklemelisiniz.
Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. Hamurun üzerini bademler ile süsleyin.
200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Yüksük çorbası tarifi - Yüksük çorbası nasıl yapılır?
HABER MERKEZİ