MasterChef Türkiye All Star perde pilavı tarifi- Perde pilavı nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star'da yapılan perde pilavının tarifi merak konusu oldu. İşte en lezzetli perde pilavı tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 01.10.2023 20:05
  • Güncelleme Tarihi : 01.10.2023 20:57
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star perde pilavı tarifi- Perde pilavı nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star 2023 sezonu iddialı yarışmacıları ve tarifleriyle devam ediyor. MasterChef Türkiye All Star’ın 2 Ekim Pazar akşamı yayınlanan bölümünde eleme turunda perdeli pilav yapılması istendi. MasterChef Türkiye All Star programı seyircilerde programı izlerken yemek tarifi merakı uyandırıyor. Perdeli pilav tarifini denemek isteyenler arama motorlarında perde pilavının tam ve lezzetli tarifini sorguluyor. Biz de sizin için en lezzetli ve doğru perde pilavının tarifini derledik. Perde pilavı tarifi ve malzeme listesine haberimizden ulaşabilirsiniz...

PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Perde pilavı zaman alan fakat zahmetli olmayan bir tarif. Bu lezzetli tarif perde pilavı ile misafir sofralarına renk katabilirsiniz...

İşte lezzetli perde pilavı tarifi;

perdeli pilav için malzemeler

İç pilavı için:

3 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı

2 adet tavuk budu

Yarım kahve fincanı kuş üzümü

200 g çiğ badem

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

Karabiber, tuz

Hamuru için:

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz

Un

Süsleme için:

Badem

TARİF

Tavuk butlarını haşlayın. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyunu pilav yapımı için ayırın.

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.

Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.

Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

Tüm hamur malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Unu alabildiği kadar eklemelisiniz.

Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.

İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. Hamurun üzerini bademler ile süsleyin.

200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Yüksük çorbası tarifi - Yüksük çorbası nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ