Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star su böreği nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da su böreği tarifi merak konusu oldu. İşte enfes su böreği tarifi...
MasterChef Türkiye All Star su böreği nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da su böreği tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için muhteşem su böreği tarifini araştırdık. İşte merak edilen su böreği tarifi...
8 kişilik su böreği tarifi...
Su Böreği Malzemeleri
Su böreği hamuru için:
3,5 su bardağı un
6 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
Hamuru haşlamak için:
1,5 litre sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Böreğin ara katları için:
½ çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
Börek iç harcı için:
600 gram kadar beyaz peynir
Su böreği yapımı için bir kâse alalım. İçerisine 6 adet yumurtayı kıralım. Yumurtaların üzerine tuz ekleyip ve güzelce karıştıralım.
Yumurta ve tuz karışımının üzerine unumuzu ekleyelim. 3,5 su bardağı unu yavaş yavaş karışıma ilave edelim. Ardından tahta bir kaşık yardımıyla toparlayın ve hamuru elinizle yoğurmaya başlayalım.
Su böreği hamuru diğer börek hamurlarından farklı olarak yumuşak olmalıdır.
Hamuru yoğururken orta yumuşaklığa geldiğinizde artık yoğurma işlemini bırakabilirsiniz.
Tezgâha un serpelim ve hamuru üzerine alalım.
Elimizi unlayalım ve ardından hamurdan bezeler ayıralım.
Bezeler mandalina büyüklüğünde olabilir.
Hazırladığımız bezeleri un serptiğimiz bir tabağa alalım. Ardından üzerine buzdolabı poşetiyle kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Tereyağı içerisine sıvıyağ ekleyelim ve ocakta eritelim. Böreğin katmanlarına sürülmek üzere bir kenara alalım.
Yaklaşık yarım saat boyunca dinlenen bezelerden birini alalım ve açmaya başlayalım. İnce olacak şekilde yufkamızı açalım.
Tepsi tabanına tereyağını sürelim ve yağlı kâğıt sürerek pişmemiş yufkamızı serelim.
Üzerine çok az erittiğimiz tereyağından sürelim.
Derin bir tencere alalım ve içerisine su koyalım.
Suyun çok olmasına özen gösterelim. Ardından suyun içerisine tuz ve sıvı yağ ekleyip ardından kaynatalım.
Kaynayan suya açtığınız yufkanın ikincisi koyalım. 30 saniye kaynatalım. Kaynama sırasında yufkanın kenarlara yapıştığını fark ederseniz kepçe yardımıyla kenarları düzeltebilirsiniz.
Yufkamızı 30 saniye kaynatmanın ardından kaynayan sudan alalım ve buz gibi suya atalım. Suyun içerisinde biraz bekletelim. Daha sonra sudan çıkardığımız yufkanın fazla suyunu almak için biraz sıkalım.
Yufkayı ilk yufkanın üzerine serelim. Katmanlar arasına erimiş tereyağını sürmeyi unutmayalım.
Tepsinin ortasına geldiğinizde artık peynir koyabilirsiniz. Bolca peynir harcını yufkanın üzerine serelim ve ardından diğer katmanlar için aynı işlemi devam ettirelim.
Böreğin en üst katmanına erimiş tereyağını fırça yardımıyla sürelim.
Önceden ısıtılmış 210 derece alt üst fırın ayarında 1 saat 20 dakika pişirelim.
Pişen böreğimizi fırından çıkaralım ve üzerini kâğıt mutfak havlusu veya bez mutfak havlusu ile örtelim. 10 dakika su böreğimizi dinlendirelim.
Pişen böreği dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Su böreğiniz hazır.
Su böreği tarifi püf noktaları
Yoğurduğunuz hamurun sıkı bir hamur olması gerekiyor. Cıvık olmamasına dikkat etmelisiniz. Duruma göre un ilave edebilirsiniz.
Hamurları haşlarken tek tek haşlamalısınız. Her 4 sırada 1 kere iç harcı koymalı ve en üst kısmı güzelce yağlamalısınız.
Bezeleri dinlendirirken kurumaması için üzerine nemli bir bez örtmeye özen göstermelisiniz.
Tencerede kaynayan suyun içerisine tuz atmalısınız. Aksi halde yufkalarınız parçalanacaktır.
Kaynayan suda haşladığınız yufkaları daha sonra tekrar batıracağınız suyun soğuk olması gerekmektedir. 3 yufkadan sonra suyunuz ılıklaşacağı için suyu yenilemelisiniz.
Su böreği kaç kalori?
1 dilim su böreği yaklaşık olarak 508 kaloriye denk gelmektedir.
HABER MERKEZİ