Sayfa Yükleniyor...
Öğrencilerin gözde menüsü, öğle arası molalarınızı renklendiren kumpir tarifi… İşte tamamen zevkinize göre hazırlayacağınız evde kumpir yapımı...
Kumpir, patates ve kaşar peynirinin mükemmel uyumu ile ortaya çıkan özellikle Yugoslavya mutfağından ülkemize uzanan lezzetlerinden bir tanesi. Besleyici ve tadının doyumsuz olmasıyla adeta tadını damağınızda bırakacak ve sofralarınızı zenginleştirecek kumpir malzemeleri ve kumpir tarifini sizler için paylaştık. Evde kumpir yapımına dair detaylar haberimizde…
6-8 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
Küçük doğranmış 1 kase kornişon turşu
1 kase taneli mısır (Konserve kullanabilirsiniz)
1 kase çekirdeksiz yeşil-siyah zeytin
İsteğe göre 1 kase kısır
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase amerikan salatası
İsteğe göre 1 kase doğranmış sosis
1 kase haşlanmış bezelye
Ketçap ve mayonez
150 gram kadar tereyağ
Tuz
Komşu çatlatan evde kumpir yapımı için ilk önce patatesleri yıkayıp kurutalım. Daha sonra kuruttuğumuz patatesleri tek tek önce fırın kağıdına, sonrasında ise alüminyum folyo ile kaplayıp fırın tepsisine yeleştirelim. 220 derece fırında 1 saat 30 dakika boyunca pişirelim ve daha sonra patateslerimizi fırından çıkartarak alüminyum folyodan ayırıp bu defa 30 dakika üzeri açık pişirelim. Pişirme süresi patatese göre değişiklik gösterebilir. Pişip pişmediğini kontrol edelim eğer pişmediyse tekrar fırınlayalım. Pişen patateslerin ortasını bir bıçak yardımıyla açalım ve içine belirtilen miktarda tereyağını koyup ezelim. Patatesler yumuşayınca içine kaşar peynirini ekleyelim ve kaşık yardımıyla karıştıralım. Son olarak kendi zevkinize göre istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kumpir tarifi listesinde vermiş olduğum malzemeleri kullanabilirsiniz. İçini hazırladığımız kumpire ketçap ve mayonezle dokunuş yaptıktan sonra sıcak olarak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.
Evde kumpir yapımını araştıran insanların çoğu bir de kumpirin yanında ne yesem diye düşünüyor ve bu yönde araştırmalar yapıyor. Biz de alternatifleri sizler için araştırdık ve kumpirin yanına bir de bolonez soslu spagettiyi ekledik. Gençler buna bayılacak. Peki bolonez soslu makarna nasıl yapılır? Gelin birlikte tarifine bakalım.
Öncelikle 2 adet soğanı ve 2 adet havucu küçük küçük doğrayalım ve yarım çay bardağı sıvı yağda kavuralım. Kavururken 250 gram olan kıymayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Bu sırada iki diş sarımsağı da ekleyip sonrasında 1 yemek kaşığı salçayı ekleyelim. Son olarak 3 orta boy domatesi de ekledikten sonra altını kısarak pişirmeye devam edelim. Tuz, karabiber ve kekik ekleyelim. Bu aşamada suyu azalırsa su ekleyebilirsiniz. Pişirdiğimiz 1 paket spagettinin üzerine hazırlamış olduğumuz bolonez sosunu koyarak servis edelim.
HABER MERKEZİ