Pazar kahvaltısı tarifleri: Kolay dere otlu poğaça tarifi
Dere otunun taze aroması, nefis bir poğaça tarifine dönüşüyor! Dere otlu poğaça nasıl yapılır? Dere otlu poğaça için gereken malzemeler nelerdir? İşte, dere otlu poğaça tarifi…
Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında kendine özgü bir yeri olan poğaçalar, herkesin sevdiği atıştırmalıklardan biridir. Bu kez, geleneksel poğaça tariflerine taze bir nefes getiren dere otlu poğaça tarifiyle karşınızdayız. Dere otunun benzersiz aroması ve sağlık dolu özellikleriyle harmanlanan bu tarif, sofralarınıza hem lezzet hem de sağlık katıyor. Dere otlu poğaça tarifi adım adım sizleri bekliyor. Dere otlu poğaça nasıl yapılır? Dere otlu poğaça malzemeleri nelerdir? İşte, dere otlu poğaça tarifi…
DERE OTLU POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 tane yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı mayonez (çabuk bayatlamasını önlüyor)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İçine beyaz peynir
DERE OTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
- Poğaçanın yapımına tereyağını eritmekte başlayalım eriyip hafifçe pembeleşince altını kapatalım. Ilıyana kadar bekletelim.
- Un kabartma tozu ve beyaz peynir hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ben dört bardak un kullandım sizde unu kontrollü olarak ekleyin. Hamur baya yumuşak kıvamda bir hamur oluyor.
- Unu fazla ilave etmeyin ki kıyır kıyır ağızda eriyen bir poğaçanız olsun hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp içine beyaz peynir koyup poğaça şekli veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pazar kahvaltısı önerisi: Mayasız kolay pişi tarifi
GURBET YAVUKLU