Sayfa Yükleniyor...
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın heyecanla beklenen finalinde gelinler, nefis bir tarifle karşımızda! Ansızın gelen misafirlere bile kolayca hazırlanabilen pratik yeni gelin baklavası tarifi… Peki Yeni Gelin baklavası nasıl yapılır? Yeni gelin baklavası malzemeleri…
Gelinim Mutfakta programının sevilen yarışmacıları, haftanın finalinde mükemmel bir lezzetle karşımızda… Ansızın gelen misafirlere hızlıca hazırlayabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tatlı olan yeni gelin baklavası, adeta tabak tabak yedirten bir lezzet sunuyor. Peki, bu enfes Yeni Gelin baklavası nasıl yapılır? Yeni gelin baklavası malzemeleri, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktalarıyla yeni gelin baklavası tarifiyle ilgili detaylar haberimizde!
yeni gelin baklavası tarifi
Yeni gelin baklavası malzemeler
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket hazır baklavalık yufka
1 çay bardağı hindistan cevizi
Sosu için:
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
Limon
1 buçuk su bardağı su
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Küçük bir tencere şeker ve suyu alın ve kaynatın.
Kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon damlatın ve üç dört dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Yufkaların birini alıp tezgâha serin ve üzerine ceviz ve hindistan cevizinden serpin.
Daha sonra iki el ile tutup büzün ve enine tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar aynı işlemi yapın.
Tepsi dolduktan sonra da sosu hazırlayın. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın.
Daha sonra diğer malzemeleri eklin ve karıştırın.
Hazır olan sosu tepsinin her yerine gelecek şekilde dökün ve önceden ısıtılmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra tatlıyı dilimleyin ve üç dört dakika sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökün.
HABER MERKEZİ