MasterChef Türkiye All Star krem karamel tarifi... Krem karamel nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star'da yapılan krem karamelin tarifi merak konusu oldu. Peki krem karamel nasıl yapılır? İşte tam kıvamında MasterChef Türkiye All Star’da yapılan krem karamel tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 03.11.2023 20:35
  • Güncelleme Tarihi : 03.11.2023 20:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star krem karamel tarifi... Krem karamel nasıl yapılır?

Tatlı severlerin mutlaka bir şans vermesi gereken bir tarif olan krem karamel yumuşak ve ağızda dağılan kıvamı ile damağınızı şenlendiren bir lezzete sahip. Peki krem karamel nasıl yapılır, muhteşem krem karamel kıvamı nasıl oluşturulur? MasterChef Türkiye All Star’da yapılan bu harika tatlının nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. İşte tadına doyamayacağınız MasterChef Türkiye All Star’da yapılan krem karamel tarifi…

KREM KARAMEL NASIL YAPILIR?

Malzemeleri:

6 tane yumurta

1 çay kaşığı vanilya

5 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

1/2 su bardağı toz şeker

Krem karamel tarifi:

Sütü derin bir tencereye dökün. Toz şeker de ilave edip, karıştırdıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika ılıyana kadar pişirin.

Farklı bir kabın içine tek tek aldığınız yumurtaları, vanilya ile karıştırdıktan sonra ılık halde olan şekerli süt karışımına azar azar ılıştırarak ilave edin. İyice karıştırdığınız karışımı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Tatlının karameli için ise; toz şekeri bir tavaya alın ve eriyip karamel halini alana kadar kısık ateşte eritin. Koyulaşıp karamel halini alan toz şekere limon suyu katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Tatlıyı pişireceğiniz fırın kaplarının tabanına hazırladığınız karameli eşit şekilde bölün.

Sulu halde olan sütlü tatlı karışımını, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzerek ayrı bir kaseye alın.

Sütlü karışımı tabanını karamel ile kapladığınız tatlı kaselerine böldükten sonra fırın tepsisine yerleştirin.

Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu fırın tepsisine koyun. Tatlıları, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirmeye özen gösterin.

Fırından çıkardığınız krem karamelleri soğuduktan sonra ters çevirerek kalıplarından çıkartın. Altta kalan karamel sosu üzerlerinden aşağı doğru yayılan tatlıları, dilerseniz dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star Biber Çorbası... Biber Çorbası nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ