Sayfa Yükleniyor...
Etli kapalı börek , Mutfak Bahane programında yapılmasının ardından merak edildi. 378. Bölümde yarışmacıların sunduğu etli kapalı börek nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane etli kapalı börek tarifi…
ATV ekranlarının sevilen yemek programı Mutfak Bahane, bu hafta da birbirinden lezzetli tariflere ve heyecan dolu yarışmalara ev sahipliği yapıyor. Derya Taşbaşı'nın neşeli sunumuyla hafta içi her gün saat 14.00'te ekranlara gelen programda, gelinler arasındaki çekişmeli yarış adeta nefesleri kesiyor. Bugünkü bölümde, mutfakta adeta bir börek telaşı yaşandı. 378. bölümde Derya Taşbaşı'nın sunumuyla yarışan yarışmacılar hem mutfak becerilerini sergiledi hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Bugün yarışmacılar etli kapalı börek yaptı. Etli kapalı börek nasıl yapılır?
Haşlanmış kuşbaşı et (1 kase)
Kırmızı biber (1 adet)
Çarliston biber (1 adet)
Soğan (1 adet)
Rendelenmiş kaşar
Yufka (8parçaya böldük) (1 adet)
Kekik
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kuşbaşı etlerimizi, etler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Suyu bitince yağ ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Biraz kavuruyoruz. Ayrı bir tavada biberleri kızartacağız. Ardından kızartılan biberleri etli karışıma ekleyeceğiz. Birlikte kavuracağız. Baharatları ekleyeceğiz. Yufkayı 8 parçaya bölelim. Sonra içine karışımdan koyacağız. Üzerine kaşar peyniri serpelim ve börek gibi kapatıp, en son yağda kızartalım. Kaşar peyniri kullanmasanız da olur. Damak zevkinize bağlı olarak tadını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
HABER MERKEZİ