Kıymalı kadayıf tarifi… Gelinim Mutfakta kıymalı kadayıf nasıl yapılır? Kıymalı kadayıf malzemeleri nelerdir?

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan ve genellikle tatlı olarak tüketilen kadayıf, kıyma ile birleştirilerek yapılan ve yemek olarak da büyük beğeni toplayan bir tarif olan kıymalı kadayıf, son zamanlarda en çok araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, kıymalı kadayıf nasıl hazırlanır? İşte kıymalı kadayıf tarifi, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve önemli noktalar...


  • Oluşturulma Tarihi : 15.04.2024 14:13
  • Güncelleme Tarihi : 15.04.2024 11:13
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kıymalı kadayıf tarifi… Gelinim Mutfakta kıymalı kadayıf nasıl yapılır? Kıymalı kadayıf malzemeleri nelerdir?

Kıymalı kadayıf tarifi, kıyma, soğan, baharatlar ve bazen fındık veya ceviz içeren bir karışımın kadayıf hamuruyla sarılıp kızartılmasıyla hazırlanır. Bu yemek, kadayıf tatlısı kadar popüler olmasa da kesinlikle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır. Özel günlerde veya davetlerde sıkça tercih edilen kıymalı kadayıf nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kıymalı kadayıf tarifi…

Kıymalı kadayıf malzemeleri

  • 250 gram ince kadayıf
  • 250 gram kıyma (dana veya kuzu)
  • 1 büyük boy soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber
  • İsteğe bağlı olarak çam fıstığı veya doğranmış ceviz

KIYMALI KADAYIF NASIL YAPILIR?

  • İnce kadayıfı tel tel ayırın ve geniş bir tepsiye yayarak havalandırın.
  • Bir tavada tereyağı veya sıvı yağı eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin. Kıyma kahverengileşene kadar pişirin ve ara sıra karıştırarak kavurun.
  • Pişen kıymaya tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Ayrıca çam fıstığı veya doğranmış ceviz de ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız kıymalı harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kadayıfın bir kısmını elinizle alarak açın ve içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Kadayıfı sararak rulo şeklinde sarın ve diğer kısmı da aynı şekilde yapın.
  • Sarılan kadayıfları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıcak su serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kıymalı kadayıfları fırından alın ve servis yapmadan önce biraz dinlendirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ