Sini köftesi tarifi… Gelinim Mutfakta sini köftesi nasıl yapılır? Sini köftesi malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya başlamasıyla birlikte farklı lezzetlerin de kapılarını aralıyor. Bugün, gelinlerin ustalıkla hazırladığı yemekler arasında sini köftesi tarifi öne çıkıyor. Peki, Gelinim Mutfakta sini köftesi nasıl yapılır? İşte merak edilen sini köftesi tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 08.04.2024 14:37
  • Güncelleme Tarihi : 08.04.2024 11:37
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sini köftesi tarifi…  Gelinim Mutfakta sini köftesi nasıl yapılır? Sini köftesi malzemeleri neler?

Kanal D'nin hafta içi her gün saat 13.00'te yayınladığı Gelinim Mutfakta programı, izleyicilere birbirinden lezzetli yemek tarifleri sunuyor. Gelinim Mutfakta'nın bugünkü özel tarifi, damakları şenlendirecek sini köftesi. Hem lezzetiyle hem de görselliğiyle dikkat çeken bu yemek, izleyicilerin beğenisini kazanacak. Ünlü sini köftesi tarifini sizin için derledik, Gelinim Mutfakta sini köftesi nasıl yapılır sorusunun yanıtı işte haberimizde…

gelinim mutfakta sini köftesi tarifi

 Gelinim Mutfakta Sini köftesi malzemeleri

Dışı İçin:

  • 350 gram esmer ince bulgur
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

İçi İçin:

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tatlı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kap ılık su

GELİNİM MUTFAKTA SİNİ KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta'nın enfes tariflerinden biri olan Sini Köftesi için ilk adım olarak dış hamurunu hazırlayın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra yoğurma kabına bulgur ve diğer malzemelerle birlikte ekleyin.

Daha sonra iç harcı için kıymayı kavurun ve içine soğanı, biber salçasını, zeytinyağını ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Cevizi ve maydanozu da ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız dış hamurdan ılık suya batırılmış ellerinizle şekil verin ve cam tepsiye yerleştirin. İki parçaya ayırdığınız hamurdan birini açarak tabana yayın ve üzerine iç harcı yayın. Ardından diğer hamur parçasını da üzerine kapatın.

Son olarak zeytinyağı gezdirerek tepsiye sini köftesini yerleştirin. Kareler halinde kesip 175-200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ