Sayfa Yükleniyor...
Gelinim Mutfakta'nın 1360. bölümü izleyicilerle buluştu ve gelinler yine becerilerini sergiledi. Bu bölümde özellikle Hatay Katmeri tarifi merak konusu oldu. Hatay Katmeri nasıl yapılır? İşte Hatay katmeri tarifi…
Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde Hatay Katmeri tarifi merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki puan farkının az olduğu 1360. bölümde Hatay Katmeri yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Hatay Katmeri nasıl yapılır? İşte Hatay katmeri tarifi...
Hatay katmeri malzemeleri
Hatay Katmeri tarifi için öncelikle bir kat yufkayı serip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Sonra ikinci kat yufkaya aynı işlem tekrarlanır.
Üçüncü kat yufkaya önce fıstık, sonra kaymak ve ardından şeker konularak zarf şeklinde kapatılır.
Tavada ısıtılmış tereyağı sürülerek katmer pişirilirken her iki tarafına da tereyağı sürülür.
Kızaran Hatay katmerinin üzerine kaymak konularak servis edilir ve afiyetle yenir.
Deneyen herkesin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakacak. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ