Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 28. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 28. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 7 Nisan 2024 Pazar günü orucun yirmi sekizinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 28. gün iftar menüsü...
Tavuk suyu için :
1 adet kalçalı but ya da 2 adet iri baget
1 dilim limon
2-3 adet tane karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük kuru soğan
1 kahve fincanı tel şehriye (Tepeleme)
5 su bardağı tavuk suyu️
Su
Meyanesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı yoğurt ( çok dolu olmasın)
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber, bir fiske zerdeçal
Yapılışı:
Tavuklar az miktarda yağda hafifçe kızartılır ve üzerlerine 1.5 litre su eklenir. Bir dilim limon, tuz ve tane karabiber ilave edilerek tavuklar pişene kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzülür ve didiklenir. Ardından, biraz tereyağı eritilir ve bir bütün halinde soyulmuş bir adet soğan yağda sotelenir. Tencereye alınan şehriyeler, hafifçe renk değiştirinceye kadar karıştırılır. Şehriyeler kavrulmaz, sadece hafifçe renk değiştirilir. Üzerlerini bir parmak geçecek kadar su eklenir ve şehriyeler hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanan şehriyelere tavuk suyu eklenir ve kaynaması beklenir. Ardından tavuk parçaları eklenir ve 5 dakika kaynatılır. Ayrı bir kapta meyane malzemeleri çırpılır ve bir kepçe tavuk suyuyla ılıtılır. Karıştırılarak çorbaya eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Çorba ocaktan alındıktan sonra kapağı tamamen kapatılmaz, kesilmesini önlemek için hafifçe açık bırakılır.
Malzemeler:
7 adet enginar çanağı
1 tane patates
2 tane havuç
Yarım kutu bezelye
Tuz
Zeytinyağı
Dereotu
Yapılışı:
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın, ardından bezelyeyi ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ilave ederek suyun içinde pişirin. Ayrı bir tencerede enginarları 2 su bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuzla birlikte pişirin. Pişen patates, havuç ve bezelyeleri iç harcı olarak kullanacağınız çanakların içine yerleştirin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerlerine dereotu serperek soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler
Yarım göbek marul
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet tavuk göğsü
1 kase kornişon turşu
1 kutu konserve mısır
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz (turşunun tuzunu da göz önüne alarak ekleyelim)
Yapılışı:
Bir kasede yoğurt ve süzme yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından doğranmış yarım göbek marulun üzerine yoğurt ve süzme yoğurt karışımını ekleyin. Üzerine haşladığınız ve küp küp doğradığınız 1 adet tavuk göğsü, doğranmış kornişon turşu, iyice süzülmüş konserve mısır, 1 yemek kaşığı mayonez ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Tavuklu salatanız şimdi servise hazır.
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
2 su bardağı un
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt (600 ml)
Yapılışı:
Uygun bir tencereye sütü ve şekeri alın. Karıştırarak şekeri eriyene kadar ısıtın. İsterseniz un helvasını süt yerine su veya su ve süt karışımıyla da yapabilirsiniz.
Derin bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra unu ilave edin ve unun rengi dönene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Kavrulan una cevizi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
Hazırladığınız şerbeti dikkatli bir şekilde unlu karışımın üzerine ekleyin.
Helva şerbeti çekip kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
Helva istediğiniz kıvama geldiğinde ocağı kapatın.
Sıcakken kaşık yardımıyla şekillendirin ve servis tabağına alın. İsterseniz farklı şekiller verebilirsiniz.
Yapımı kolay, tam ölçülü cevizli un helvanız servise hazır!
HABER MERKEZİ