Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 29. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 29. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 8 Nisan 2024 Pazartesi günü orucun yirmi dokuzuncu gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 29. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı soğuk su
4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
Tuz
Nane
Pulbiber
Yapılışı:
Pilavlık bulguru yıkayın ve uygun bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pişirmeye bırakın. Bulgur pişince ocağı kapatın.
Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp eritin.
İnce ince doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
Ardından unu ilave edin ve biraz daha kavurun.
Salçaları, baharatları ilave edip karıştırın.
Hızlıca karıştırmak için 2 bardak kadar soğuk su ekleyin.
Et suyunu ve pişirdiğiniz bulguru da ekleyip karıştırın. Kıvamını açmak için gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Son olarak tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Servis tabağına alın.
Üzerine nane serpip afiyetle yiyin. Hazırladığınız bu muhteşem yöresel çorba ile sofralarınızı şenlendirin!
Malzemeler
1 tane yufka
Yufkaya Sürmek İçin ;
2 yemek kaşığı tereyağı
İçine ;
1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
Tuz
Pişerken İlave Etmek İçin ;
1 su bardağı tavuk suyu
Sos İçin ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1, 5 su bardağı tavuk suyu
Üzerine Sos ;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Tavuk önce bol suda haşlanır ve ardından didiklenir. Yufkalar dört parçaya bölünür. Her bir yufka parçasına fırça yardımıyla eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı sürülür. Tavuk eti yufkaların geniş kısmına pay edilerek rulo şeklinde sarılır ve gül böreği şekli verilir. Hazırlanan börekler, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir ve 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra üzerlerine 1 su bardağı tavuk suyu gezdirilir ve tekrar fırına verilerek 15-20 dakika daha pişirilir, suyunu çekene kadar.
Sos için, tereyağı eritilir ve ardından un eklenerek 1 dakika kavrulur. Daha sonra yoğurt, ezilmiş sarımsak, yumurta sarısı ve sirke eklenir. Tavuk suyuyla birlikte çırpıcıyla hızlıca karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Sos kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Servis tabağına börekler yerleştirilir ve üzerlerine hazırlanan sos gezdirilir. Son olarak tereyağında kızdırılmış pul biber ve kırmızı biber sosun üzerine serpilir. Kişi sayısına göre miktarlar artırılabilir.
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket süt kreması
3 parça damla sakızı
Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın ve güzelce karıştırın.
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak topaklanmadan muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi göz göz olunca kremasını ve vanilyasını ekleyin. Ayrıca havanda dövdüğünüz sakızları da ekleyerek 3-5 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız muhallebiyi kaselere alın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ