Ispanaklı su böreği tarifi… Gelinim Mutfakta Ispanaklı su böreği nasıl yapılır? Ispanaklı su böreği malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'nın popüler yayınına milyonlarca seyirci tarafından ilgiyle takip edilen bir gün daha başlıyor. Bugün, dört takımdaki gelinlerin ıspanaklı su böreği yapacakları heyecan verici bir gün olacak. Peki, Ispanaklı su böreği nasıl yapılır? Merakla beklenen 4 Nisan Gelinim Mutfakta programında yapılan, ıspanaklı su böreği tarifi haberimizde…


  • Oluşturulma Tarihi : 04.04.2024 10:52
  • Güncelleme Tarihi : 04.04.2024 07:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ispanaklı su böreği tarifi… Gelinim Mutfakta Ispanaklı su böreği nasıl yapılır? Ispanaklı su böreği malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'nın haftanın beş günü 13.30'da başlayan heyecan dolu yayınlarından biri daha sona erdi ve hafta finaline geldik. 4 Nisan Cuma günü izleyicilerle buluşan 1359. bölümde, gelinler tatlı yapımına odaklandı. Gelinim Mutfakta'nın hafta finalinde, izleyiciler için özel bir Ispanaklı su böreği tarifi sunuldu, bu tarif herkesin beğenisini kazanacak. Ispanaklı su böreğinin yapımındaki püf noktalarıyla birlikte herkesin favorisi olan bu tarifi öğrenmek için sabırsızlanıyor musunuz? Ispanaklı su böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'dan Ispanaklı su böreği tarifi...

Ispanaklı su böreği malzemeleri

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (ben karışık salça kullandım yani biber ve domatesi karıştırıp yaptım)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak süt

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

ISPANAKLI SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle ıspanakları doğrayıp, hafifçe haşlayıp suyunu iyice süzerek hazırlayın. Ardından bir tavada yağı eritip, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra haşlanmış ıspanakları ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  • Pişirmeye son 5 dakika kala baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın, margarini eritip ekleyin ve iyice çırpın. Ardından yağlanmış tepsiye bir yufkayı serin ve kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız sostan sürün. Diğer yufkayı dörde bölüp sosa batırın ve tepsiye dizin.
  • Her yufka arasına ıspanaklı harçtan serpin. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Son olarak kenarlarda kalan yufkayı üstüne kapatıp böreği sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
  • Küçük parçalara bölünmüş margarin veya tereyağını koyun ve önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Börek kızarana kadar pişirin. Sonuçta nefis bir böreğiniz hazır olacak.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ