23. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 23. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 23. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 01.04.2024 13:51
  • Güncelleme Tarihi : 02.04.2024 11:21
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
23. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 2 Nisan 2024 Salı günü orucun yirmi üçüncü gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 23. gün iftar menüsü...

Kremasız Mantar Çorbası

1 paket mantar (İnce dilimlenmiş)

2 yemek kaşığı tereyağ

2 tepeleme yemek kaşığı un

4 su bardağı tavuk suyu veya su

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı limon suyu

1 limon

Yapılışı:

Mantarları temizleyip ince dilimler halinde keselim.

Bir tencereye yarım litre su koyup içine 1 limonun suyunu sıkalım.

Dilimlediğimiz mantarları tencereye ekleyip 10 dakika kaynatalım.

Ayrı bir tavada tereyağını eritelim.

Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.

Ardından sarımsağı ve unu ekleyip kavurmaya devam edelim.

Sütü ekleyip karıştıralım.

Haşladığımız mantarları ekleyip 1 litre daha su ekleyelim.

Baharatları ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.

Kaynadıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alalım.

Soslu Tavuk Tarifi

7-8 parça tavuk pirzola

4 yemek kaşığı soya sosu

2 dolu yemek kaşığı bal

7-8 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağ

2 tatlı kaşığı sirke

5 diş rendelenmiş sarımsak

2 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

Yarım tatlı kaşığı pul biber

Yarım su bardağı un

Yapılışı:

Etlere öncelikle boydan uzunlamasına derin kesikler atın ve üzerlerine bir tutam tuz serpin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp fazlalığını çırpıp geniş bir tabağa alın. Bir tavaya sıvı yağ koyun ve kızdırın. Orta ateşte etleri dizip her iki tarafını da kızartın, biraz kırmızı renk alsınlar. Ardından etleri bir tabağa alın. Daha sonra etlerin tümünün sığabileceği geniş bir tavayı ocağa koyun ve orta ateşte ısıtın. Üzerine zeytinyağı ve tereyağı ekleyip eritin. Isınmış yağa hızlı bir şekilde tüm baharatları, balı, sirkeyi ve soya sosunu ekleyip karıştırın. Üzerine kızarttığınız etleri dizin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte arada bir çevirerek etleri yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kabak Salatası Tarifi

4 adet kabak

3 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 kase garnitür (1,5 su bardağı)

1 su bardağı tane mısır

1 diş sarımsak

Yarım demet ince doğranmış  dereotu

Çok az sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Bir tavaya az miktarda yağ koyun ve kabakları yaklaşık on dakika kavurun, sonra soğumaya bırakın. Tüm malzemeleri salata kasesinde bir araya getirin ve iyice karıştırın. Hazır olan salatayı servis kasesine alıp istediğiniz şekilde sunum yaparak servis edin.

Süt Helvası Tarifi

1 litre süt

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yapılışı:

Tereyağı ve unu, un kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Süt ısınmadan önce yumurta sarısı ve şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım kaynayıp kıvam aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve ocağın altını kapatın. Muhallebiyi güveç kaplarına alın ve fırın tepsisine yerleştirin. Güveç kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye soğuk su ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişme süresi fırının özelliklerine göre değişebilir, bu yüzden süreci iyi takip etmeniz önemlidir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ