Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 21. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 21. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü orucun yirmibirinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 21. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
1 litre + 200ml su
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1-2 damla limon suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyag
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bakliyatları özenle sıcak suda yıkayın. Ardından geniş bir tencereye tüm bakliyatları ekleyin ve üzerine kaynar su dökün. Yeşil mercimekler yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın. Mercimekler yumuşadıktan sonra terbiyesini hazırlayın. Yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Haşlanmış çorba suyundan 1-2 kepçe terbiyenin üzerine ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın üzerine ilave edin ve sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra yağını hazırlayın. Küçük bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları tereyağında kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine baharatları ilave edip karıştırın ve sosu çorbanın üzerine dökün. Karıştırarak altını kapatın. Eğer çorbanın kıvamı size fazla koyu gelirse, 1 su bardağı kaynar su ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet soğan
5-6 dal maydanoz
400 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı su
Sosu için:
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 büyük domates
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay kaşığı kekik
3 adet patates
5 adet biber
1 adet domates
Sarımsaklı yoğurt için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğan ve maydanozu rondodan geçirip yoğurma kabına alın. Üzerine kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek birkaç dakika boyunca güzelce yoğurun. Yoğururken azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek işlemi devam ettirin. Köfte harcınız hazır olduğunda buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirin.
Sos için küçük bir tavaya sıvı yağ ve rendelenmiş domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekene kadar pişirin. Su çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyip kavurun. Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alın.
Geniş bir tavada sıvı yağ kızdırarak küp küp doğranmış patatesleri kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın. Tavada kalan yağın bir kısmını alarak köfteleri ara ara çevirerek kızartın. Köfteler kızardığında patateslerin yanına alın. Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada hafifçe kızartın.
Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
Servis tabağına öncelikle kızarmış patatesleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Ardından sosu ekleyin ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ilave edin.
Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekleyerek içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine gezdirin.
Malzemeler:
1,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı tavuk suyu (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Uygun bir tencereyi ocağa alın ve içine tereyağını ekleyip eritin. Yağ eridikten sonra bulguru ekleyin ve 2-3 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Bulgur kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Pilavı, orta dereceli ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve pilavın suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bulgurdan bulgura farklılık gösterebileceğinden pişirme süresi değişebilir, suyun az gelmesi durumunda ilave edebilirsiniz. Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını kapatmadan üstüne bir peçete koyarak 20 dakika dinlendirin. Bu süreçte pilavın demlenmesini sağlayarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr brokoli
3-4 adet salatalık turşusu
1 kutu konserve mısır (220 gr)
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 dal yeşil soğan
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon suyu
Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet portakal kabuğu rendesi (veya limon kabuğu rendesi)
Dışını bulamak için:
İrmik
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (400 ml)
Yapılışı:
Şerbet için uygun bir tencereye şekeri ve suyu alın. Kaşıkla şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Ben bu tatlıda şerbeti kaynatmadan hazırlıyorum.
Hamuru için yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpın. Ardından portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu da yoğurma kabına alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmelisiniz.
Kıvam alan hamurdan küçük parçalar alın ve ellerinizle yuvarlayarak şekil verin. Şekillendirdiğiniz parçaları irmiğe bulayın ve fırın tepsisine alın. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Tatlıları önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen tatlıları derin bir kaba alın.
Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.
HABER MERKEZİ