Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 19. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 19. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 29 Mart 2024 Cuma günü orucun ondokuzuncu gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 19. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek (Kuru hali 1 çay bardağına tekabül ediyor )
1 su bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2yemek kaşığı un (Normal)
1,5 litre su (7-8 su bardağı)
Tuz
Üzerine yağ:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Yeşil mercimek öncelikle suda haşlanır ve suyu süzülür. Ardından, bir tencerede yaklaşık 1,5 litre su kaynatılır ve içine erişte eklenir; erişte yumuşayana kadar pişirilir. Yumuşayan erişteye haşlanmış yeşil mercimek eklenir ve birlikte bir taşım kaynatılır.
Başka bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve un, krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Pişen çorbanın suyundan 2-3 kepçe alınarak yoğurtlu karışıma eklenir ve hızlıca karıştırılır. Ilındıktan sonra bu yoğurtlu karışım çorbaya eklenir ve bir taşım daha birlikte kaynatılır.
Tereyağı bir tavada eritilir, içine nane eklenir ve mis gibi kokana kadar kavrulur. Çorbaya yakmadan dökülür ve en son olarak tuz eklenir.
Malzemeler:
500 gram dana bifteği (kasap tarafından jülyen kesilmiş)
2 yemek kaşığı sirke
1 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı şeker
Tuz (damak zevkinize göre)
Karabiber (damak zevkinize göre)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
Dana bifteği jülyen kesilmiş olarak derin bir kaba alın.
Üzerine sirke, limon suyu, kimyon, toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, şeker, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırın.
Ezilmiş sarımsakları ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın ve soslar hazırlanana kadar dinlenmesi ve marine olması için bir kenara bırakın.
Soslar hazırlandıktan sonra, önceden ısıtılmış wok tavaya etleri sosuyla birlikte boşaltın.
Etlerin her tarafı kahverengi olana kadar pişirin. Ardından pişen etleri bir kenara alın.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanı ve jülyen kesilmiş biberleri ekleyin. Çok az tuz ve karabiber ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
Sotelenen malzemelerin içine pişirdiğiniz etleri ekleyin. 3-4 dakika daha soteleyin ve hazır hale getirin.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinçleri ıslatmak için:
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
Malzemeler:
4 adet domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
2 adet yeşil biber
1 adet salatalık
Maydanoz
Limon suyu
Zeytinyağı
Yapılışı:
İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve bir karıştırma kabına alın.
Soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
Yeşil biberleri ince ince doğrayın ve karıştırma kabına alın.
Salatalığı da küçük küçük doğrayarak diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
Maydanozu ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
Zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce harmanlayın.
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata ganaj:
1 paket krema
160 gram çikolata
Yapılışı:
İlk olarak, uygun bir tencereye sütü alın. İçine şekeri ve irmiği ekleyerek karıştırın ve ocağa alın.
Karışım pişene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
Pişen karışımı ocaktan alın ve içerisine tereyağını ekleyerek tekrar karıştırın.
Hafif ıslak bıraktığınız küçük bir kare borcama irmikli karışımı dökün. Üzerini düzelttikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Diğer tarafta çikolatalı ganajı hazırlayın. Bunun için uygun bir kaba kremayı alın ve ocağa alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
Ocaktan alarak içerisine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Ganajınız hazır olduğunda soğumaya bırakın.
İrmikli karışım ve çikolatalı ganaj soğuduğunda, ganajı irmikli karışımın üzerine dökün.
Sonrasında buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirin.
Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ