22. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 22. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 22. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 31.03.2024 08:30
  • Güncelleme Tarihi : 31.03.2024 05:30
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
22. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 1 Nisan 2024 Pazartesi günü orucun yirmi ikinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 22. gün iftar menüsü...

Anadolu Çorbası Tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı bulgur

2 yemek kaşığı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı yeşil mercimek

2 yemek kaşığı pirinç

1 lt su

Terbiyesi için

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı su

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

Üzerine

1 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 küçük boy soğan

Tuz kırmızı toz biber kuru nane

Yapılışı:

Öncelikle çorbamız için tüm bakliyatları yıkayıp uygun bir tencereye alın ve üzerlerine su ilave ederek kaynatmaya bırakın. Tüm bakliyatlar piştiğinde çorbamızın terbiyesini hazırlayın. Un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpıcı ile çırpın ve üzerine su ekleyerek ılıtın. Çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alarak terbiyeyi ılıttığınız suyla karıştırın ve karışımı çorbaya ilave ederek kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısık ateşe alın ve arada karıştırarak çorbayı kaynatmaya devam edin.

Çorbanın üzerine gelecek yağı hazırlamak için küçük bir soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından baharatları ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız bu yağı çorbamızın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırarak servis edebilirsiniz.

Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka

500 gram dana kuşbaşı

1 adet soğan

2 adet havuç

2 adet patates

1 kase bezelye

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kekik

Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

Kaşar peynir rendesi

Yapılışı:

Eti düdüklü tencerede haşlayın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Ardından doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika kavurun, patatesleri ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. Salça ve baharatları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Haşladığınız eti kevgir yardımıyla sudan alıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeyi de ekleyip karıştırın. Eti haşladığınız sudan 1 bardak yemeğe ilave edin ve pişirin. Patatesler yumuşayınca ocaktan alın.

Beşamel sosu için tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Ardından sütü, tuzu ve karabiberi ilave edin. Karışım koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.

Yufkaları üst üste koyup 4'e bölün. Bölünmüş parçalardan iki adet alarak bir kasede üst üste koyun ve iç harçtan doldurun. Kasenin dışına taşan yufkaları sıkıca üst üste kapatın, sonra ters çevirip yağlanmış tepsiye alın. Üzerlerine beşamel sosu sürün ve kaşar peyniri serpin.

Fırını önceden ısıtın ve 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sonrasında sıcak olarak servis yapın.

Haydari Mezesi Tarifi

Malzemeler:

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tutam dereotu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

1 dilim beyaz peynir

1 diş sarımsak

Yapılışı:

İlk olarak tavaya tereyağını alarak kızdırın. Bu aşamada ocağın ateşini çok yüksek açmayın ve yağı yakmamaya özen gösterin. Daha sonra naneyi ekleyip 1-2 tur karıştırın ve ocaktan alın. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alın. Diğer taraftan beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayın ve dereotunu ince ince kıyın. Süzme yoğurdun üzerine peyniri ve dereotunu ilave edin. Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştırın. Haydari mezesini servis tabağına alın ve üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyin.

Supangle Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

2 adet yumurta sarısı

6 yemek kaşığı toz şeker

3 tepeleme yemek kaşığı kakao

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı tereyağı

2 paket bitter çikolata (120 gr)

Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

Kakaolu kek

Yapılışı:

İlk olarak daha sonra kullanmak üzere suyu buzdolabına kaldırın ve soğutun. Ardından uygun bir tencereye nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını alarak karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Supanglemizi ocağa alın ve karıştırarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Kıvam alan supanglemizi ocaktan alın, içerisine tereyağı ve çikolatayı ekleyerek her ikisinin de eriyene kadar karıştırın. Son olarak buzdolabına kaldırdığımız suyu ilave edin ve karıştırın. Hazır olan supanglemizi soğuması için bir kenara alın. Ara ara karıştırmayı unutmayın. Tatlımızın tabanında kullanmak için kakaolu kekleri minik minik doğrayın ve birkaç parçasını kuplara yerleştirin. Sonrasında supanglemizi kuplara paylaştırın ve buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakın. Birkaç saat sonra supanglelerinizi dolaptan alın ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ