27. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 27. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 27. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 05.04.2024 10:03
  • Güncelleme Tarihi : 05.04.2024 07:03
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
27. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 6 Nisan 2024 Cumartesi günü orucun yirmi yedinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 27. gün iftar menüsü...

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

700 gram bal kabağı

2 tane patates

2 tane soğan

1 dis sarımsak

Ceviz büyüklüğü kadar taze zencefil

1 paket 200 gram krema

Yarım yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı su (Azaltılıp çoğaltılabilir)

1 tane sebze bulyon

1 tatlı kaşığı vegeta baharatı

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Yapılışı:

İlk olarak kabakları soyun ve normal büyüklükte kesin. Patatesleri de aynı şekilde kesin. Daha sonra soğanı ince bir şekilde doğrayın ve sarımsakları ezin. Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sonra diğer malzemeleri de ekleyin. Üç su bardağı su ilave edin, kremayı, baharatları ve tuzu da ekleyip pişirin. En son olarak blenderdan geçirin ve afiyet olsun.

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Yarım kg tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates

Karabiber

Pul biber

Tuz

1 su bardağı su

Yapılışı:

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın, biberleri jülyen doğrayın ve domatesleri küp küp doğrayın. Ardından, kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra doğranmış soğanları ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelendikten sonra domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak, 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

Fırında Ispanak Graten Tarifi

Malzemeler:

1 kg ıspanak

1 adet soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

sıvı yağ

Beşamel sosu için:

3 yemek kaşığı un

2 yk tereyağı

1 yk sıvı yağ

3 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Kaşar peyniri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

Tuz

Yapılışı:

Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.

Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.

Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.

Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.

Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.

Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.

Çoban Salata Tarifi

Malzemeler:

4 adet domates

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

2 adet yeşil biber

1 adet salatalık

Maydanoz

Limon suyu

Zeytinyağı

Yapılışı:

Başlangıç olarak, domatesleri küçük küçük doğrayın ve bir karıştırma kabına aktarın. Daha sonra, soğanı da ince ince doğrayın ve üzerine tuz serpip, elinizle nazikçe ovun. Yeşil biberleri ve salatalığı da aynı kabın içine alarak karıştırın. Son olarak, maydanozu ince ince doğrayın ve diğer malzemelerin üzerine ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu da salatanın üzerine dökün. Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın ve servis tabağına alarak servis edin.

Elmalı Tart Tarifi

Malzemeler:

 Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)

 1 adet yumurta

 Yarım su bardağı toz şeker

 Yarım paket kabartma tozu

 Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı Harç için:

 4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)

 2 yemek kaşığı toz şeker

 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

 Pudra şekeri

Yapılışı:

İlk olarak, elmalı iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tarçın ve şekeri ekleyerek ocakta pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ardından, tart hamurunu hazırlayalım. Bir kapta yumurta, tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Hamur ve iç harcı tart kalıbına yerleştirin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru orta boy borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine elmalı harcı döküp yayın. Portakal büyüklüğündeki hamuru açın ve şeritler keserek üzerine koyun.

Elmalı tartı pişirin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ