Gelinim mutfakta Bayram baklavası tarifi: Bayram baklavası nasıl yapılır? Bayram baklavası malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'nın Ramazan Bayramı özel yayınında günün lezzeti, bayram baklavası oldu. 9 Nisan Salı günü ekrana gelen 1362. bölümde, fındıklı, fıstıklı ve cevizli çeşitleriyle damakları şenlendiren bayram baklavasının yapımı izleyicilerle paylaşıldı. Bayram Baklavası tarifini merak edenler için detaylı araştırmalar yaptık. İşte Gelinim Mutfakta'da sunulan Bayram Baklavası tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 09.04.2024 14:17
  • Güncelleme Tarihi : 09.04.2024 11:17
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim mutfakta Bayram baklavası tarifi: Bayram baklavası nasıl yapılır? Bayram baklavası malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde, 9 Nisan Salı günü bayramların vazgeçilmezi olan Bayram Baklavası tarifi verildi. Programın 1362. bölümünde izleyicilerle buluşan bu özel tarif, bayram sofralarına lezzet katacak. Bayram Baklavası tarifini merak edenler için detayları derledik. Peki, Gelinim Mutfakta Bayram baklavası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da sunulan Bayram Baklavası tarifi...

gelinim mutfakta bayram baklavası nasıl yapılır

Bayram Baklavası Malzemeleri

  • 3 adet İri yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım kilo Antep fıstığı
  • 250 gr nişasta
  • 1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 250 gr tereyağı
  • 6 su bardağı baklavalık un

ŞERBETİ İÇİN:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 buçuk limon suyu

BAYRAM BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

  • Bayram baklavası yapımı için ilk adım olarak unun yarısını bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtayı, sütü, suyu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
  • Ardından, kenarlarındaki unları havuzun içine doğru toplayarak yumuşak bir hamur elde edin ve bu hamurdan 20 adet beze yapın.
  • Bezeleri unlayıp dinlendirin ve fıstıkları rondodan geçirin. Sonra hazırlanan bezeleri açarak içlerine nişasta dökün ve üstlerine un serpin. Bezeleri oklavayla açın ve tepsiye yerleştirip ortalarına fıstıkları koyun.
  • Fırını 180 derecede ısıtın ve baklavaları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine tereyağını eritin ve pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Şerbet için ise su ile şekeri tencereye alıp karıştırın ve yarım limon suyunu sıkarak kaynatın. Koyulaşınca ocağın altını kısın ve baklava ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ