Sosyal medyanın yeni trendi: Melek saçlı çikolata nasıl yapılır?
Melek saçlı çikolata, TikTok’ta büyük ilgi gören Dubai çikolatasını geride bırakmaya ve insanların yeni favorisi olmaya aday. Peki, Melek saçlı çikolata nasıl yapılır?
Dubai çikolatasının popülerliğinin ardından TikTok’ta yeni bir tatlı trendi ile daha karşı karşıya kalınıyor: Melek saçlı çikolata. Göz alıcı pembe tonlarıyla dikkat çeken bu özel çikolata, sosyal medyada hızla yayılmaya devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları, zarif görünümü ve eşsiz dokusuyla öne çıkan melek saçlı çikolata nasıl yapılır? Sorusunu da hemen aramaya başladı. İşte sosyal medyanın yeni trendi Melek saçlı çikolata tarifi…
Melek saçlı çikolata malzemeleri
- 80 gram pişmaniye
- 40 gram tereyağı
- 100 gram beyaz çikolata
- Fıstık kreması (isteğe bağlı miktarda)
- 3 damla pembe gıda boyası
- 500 gram sütlü çikolata
- Nar
- Ahududu
MELEK SAÇLI ÇİKOLATA NASIL YAPILIR?
- Pişmaniyeyi küçük parçalara ayırarak bir kenarda bekletin.
- Beyaz ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolataya tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
- Beyaz çikolata karışımına fıstık kremasını ekleyerek homojen bir kıvam elde edin.
- Gıda boyasını ekleyip karıştırın.
- Çikolata karışımının bir kısmını kalıba dökün ve boşluk kalmayacak şekilde yayın. Tezgaha ters çevirerek kalıbı hafifçe vurup fazla çikolatayı akıtın.
- Kalıbın kenarlarını temizleyip 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Kalan çikolatayı tekrar kaba alın. Kalıptaki çikolata sertleşince içine pişmaniye, nar ve ahududu parçalarını yerleştirip nazikçe bastırın.
- Kalıpların üzerini tamamen çikolata ile kaplayın, fazlalığını sıyırarak eşit yayılmasını sağlayın. Kalıbı tezgahta hafifçe sallayarak hava kabarcıklarını giderin ve buzdolabına kaldırın.
- Çikolatayı kalıptan çıkarmadan önce en az 2 saat dinlendirin. Ardından kalıbı dikkatlice ters çevirerek çikolatayı çıkarın. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ