Sayfa Yükleniyor...
Turşu kurma sezonu geldi. Pazar tezgahlarında turşuluk malzemeler yerlini aldı. Bununla birlikte uzmanlardan uyarı geldi; aşırı turşu tüketimi kalp sağlığını olumsuz etkiliyor
Turşu kurma sezonunun gelmesiyle birlikte Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya aşırı turşu tüketimine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Sarıkaya turşunun fazla tüketimi, kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Turşu tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya şöyle konuştu;
“Turşunun fazla tüketimi, kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Turşunun kapağının tam kapatılmaması ya da açık kalması turşunun bozulmasına sebebiyet verir. Bozulan turşuların tüketilmesi sonucu insan sağlığını tehdit edebilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Turşu yapımında kullanılan tuz, yüksek sodyum içeriğine sahiptir. Fazla tüketimi, kan basıncını yükseltebilir ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir. Aşırı sirke, mide asidini artırabilir. Mide rahatsızlığı olan kişiler, turşuyu ölçülü tüketmelidir. Turşu, doğru ölçüde tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlayan fermente bir gıdadır. Ancak, özellikle tuz içeriği nedeniyle dikkatli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir”
Arun Acumsal