Sayfa Yükleniyor...
Uzm.Dr. Erkan Avcı, kış aylarında kalp krizi riskinin 3-4 kat daha fazla olduğunu söyleyerek, “Çok soğuk saatlerde, özellikle yorucu ve uzun süreli yürüyüşler yapılmamalıdır” dedi
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erkan Avcı, Türkiye’de her yıl yaklaşık 100 bin kişi kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi. Uzm.Dr. Avcı, “Kış aylarında yaza nazaran kalp krizi 3-4 kat artmaktadır. Bunun sebebi soğukla birlikte damarların aşırı kasılma ve kanın pıhtılaşmasının artmasıdır. Çok soğuk saatlerde, özellikle yorucu ve uzun süreli yürüyüşler yapılmamalıdır. Bu tarz efor gerektiren hareketlerde kalbin yorulması ve soğuk hava kalp krizini tetikliyor. Kışın meyve ve sebze tüketimi azalıyor. Daha çok baklagiller ve et ağırlıklı enerji veren besinler tüketiliyor. Buna da dikkat etmemiz gerekiyor. Taze sebze ve meyve tüketimini arttırmak gerekiyor” dedi. Yağlı ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini anlatan Uzm.Dr. Avcı, “Bazı yardımcı gıdalar var. Omega-3 gibi, bunlar da takviye olarak kullanılabilir. Biz Doruk Sağlık Grubu olarak her gelene ve şikayeti olmayana hadi anjiyo yapalım damarlarınız nasıl demiyoruz? Damarlarımızın nasıl olduğunu bilmiyoruz. Damarlarımızda belki sıkıntı var. Bunun için herkesin kalp sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Kalp krizi genç veya yaşlı diye ayrım yapmıyor” uyarılarında bulundu. İHA
Haber Merkezi