Sayfa Yükleniyor...
Adana'da tatlı ustası Zeynep Geyik, Kurban Bayramı öncesi ucuz tatlılara karşı vatandaşları uyardı. Geyik, ucuz tatlılarda kullanılan katkı maddeleri ve gıda boyalarının zehirlenmelere yol açabileceğini belirtti
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatlı siparişleri hızla artarken, Adanalı tatlı ustaları merdiven altı diye tabir edilen ucuz tatlılardaki tehlikeler konusunda önemli uyarılarda bulundu. İhlas Haber Ajansı'na konuşan tatlıcı Zeynep Geyik, kaliteli malzeme kullanılmayan tatlıların sağlık riskleri taşıdığını vurguladı.
HEM ET HEM DE TATLI MİDEYİ YORAR
Yoğun sipariş aldıklarını belirten Zeynep Geyik, vatandaşların tatlıyı güvendikleri yerlerden almaları gerektiğini söyledi. Geyik, “Şeker oranı daha az tatlılar tüketmeliler. Hem et hem de şekerli tatlı mideyi rahatsız eder. Yaz ayları nedeniyle dondurmalı tatlılara daha büyük bir rağbet var” ifadelerini kullandı.
UCUZ ETİN YAHNİSİ OLMAZ
Ucuz tatlılarda hile olabileceğine dikkat çeken Geyik, “Ucuz etin yahnisi olmaz diye bir söz var. Her ucuz tatlı yenmiyor maalesef. Tatlının hilesi çoktur. Ucuzdur diye yanılıp almayın. Sağlığınızdan olmayın. Ne kadar düşük maliyetli bir tatlı alırsanız o kadar sağlığınız açısından zararı olur. Çünkü fıstığın kilogram fiyatı bin liranın üzerinde. Bu kadar yüksek maliyetler varken ucuz tatlı yiyip bayramı kendinize zehir etmeyin” diye konuştu.
SAĞLIKLI BAYRAM TATLISI SEÇİMİ
Geyik, özellikle bayram döneminde artan tatlı tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde özetledi:
Güvenilir Yerlerden Alışveriş: Tatlıyı, güvendiğiniz ve kalitesine emin olduğunuz yerlerden alın.
Şeker Oranı: Şeker oranı düşük tatlıları tercih edin.
Dondurmalı Tatlılar: Yaz aylarında serinletici ve daha hafif seçenekler olarak dondurmalı tatlılara yönelin.
Kurban Bayramı’nda hem et hem de tatlı tüketiminin mideyi zorlayabileceğini belirten Geyik, vatandaşları bilinçli alışveriş yapmaya ve sağlıklarını riske atmaktan kaçınmaya çağırdı.
Arun Acumsal