LÖSEV zorluklara karşı tek başına mücadele ediyor

LÖSEV Ege Bölge Ofisi Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, yapılan bağışların yetersiz olduğunu belirterek, iş birlikleri konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 27.01.2024 08:18
  • Güncelleme Tarihi : 27.01.2024 05:18
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
LÖSEV zorluklara karşı tek başına mücadele ediyor

TUNAY AFYON/ÖZEL HABER- Lösemili çocuklar Vakfı (LÖSEV) Ege Bölge Ofisi Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, LÖSEV olarak yürüttükleri çalışmalara ve karşılaştıkları sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanserin sadece hasta özelinde kalmadığını dile getiren Edirne, hasta ve ailesinin hayatını iyileştirmek için gerekli destek sağladıklarını ve LÖSEV’e kayıtlı 80 bin hastanın olduğunu söyledi. LÖSEV olarak 25 yıllık çalışmaları ile geldikleri noktada binlerce çocuğu hayata bağladıklarını aktaran Edirne, “Bu seneki çalışmalarımızı ‘Mücadele’ olarak adlandırıyoruz. Şu an yürüttüğümüz kampanyanın adının ‘Mücadele’ olmasının bizim için bir anlamı var. Çünkü biz bu aşamaya hep mücadele ederek geldik. Hem hastalıkla hem bazen bürokratik engellerle hem de kanserle savaşan kişileri hayata bağlamaya çalışarak geldik ve hepsiyle mücadele ediyoruz” dedi. Lösemi tanısı alan bir ailenin çok ciddi bir şok yaşadığını belirten Edirne, “Yaşanan şokun ardından kabullenmeme ve ret dönemi oluyor. Devamında kabullenme olduğunda konuyla ilgili hızlıca bilinçlenmesi gerekiyor çünkü ailelerin kanser hastası bir çocuğun bakımı gibi dikkat edilmesi gereken şeyleri bilmesi çok önemli, çok hassas bir hastalıktan bahsediyoruz. Bizler kanseri tek bir kişide ele almıyoruz, bu süreçte tüm aile üyelerine destek oluyoruz, çünkü hastalık tüm aileyi etkiliyor” diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİ KONUSUNDA HASSAS

LÖSEV’in yürüttüğü kampanya çalışmalarında herhangi bir paydaşı bulunmadığını aktaran Edirne, kurum olarak hassasiyetle davrandıklarını açıkladı. “Esas olarak LÖSEV, yürüttüğü pek çok çalışmada ve projede genellikle tek başına ilerler” ifadesini kullanan Edirne, “Türkiye’de güven çok önemli ve LÖSEV güvene dayalı çalışmalar yürüten bir kurum, halkın kurumu. Yani arkasında hiçbir şirket, şahıs yok ve yıllardır sadece halktan aldığı bağışlarla 80 binden fazla hastaya destek veren bir kurum. Bu nedenle biz iş birlikleri konusunda çok hassasız, çok ince eleyip sık dokuruz. LÖSEV olarak adımları sağlam atarız ve projelerimizde bu anlamda herhangi bir paydaşla ya da birinin gölgesinde ilerlemeyi değil, LÖSEV olarak tek ilerlemeyi tercih ederiz. Hatta doğrudan bir araya gelmemeyi tercih ederiz ve projelerin yükünü her zaman kendimiz yükleniriz” diye konuştu.

BAĞIŞLAR YETERLİ DEĞİL

Edirne, dünyanın ekonomik anlamda çok zor bir dönemden geçtiğini ve yaşanan ekonomik krizde kişilerin en hızlı kestiği bütçelerden birinin sosyal sorumluluk için kullandığı bütçeler olduğunu vurguladı. Bu durumun kendilerini de zorladığını belirten Edirne, “Çünkü biz, kanser hastası olan bir çocuğun bursunu ‘ekonomi kötü’ diyerek kesemiyoruz. Bir hasta bizden yardım alıyorsa, kurulumuz tarafından belirlenen ve ona taahhüt edilen yardım tutarının hepsini alır. Ayni ve nakdi yardımını alır. Kurum olarak elbette bağışlarda genel olarak dünyanın durumuna bakınca bizler de zorluk yaşıyoruz ve bağışlar ne yazık ki hiçbir zaman yeterli değil” ifadelerini kullandı. Edirne, kanser vakalarının çok hızlı arttığının altını çizerek, “Biz 80 bin kayıtlı hastaya hizmet veriyoruz. Bizim, Türkiye’de ulaşmamız gereken ya da bize ulaşması gereken çok fazla kanser hastası var. Bu nedenle de yapılan bağışlar bizim için çokça önemli ve kanser çok pahalı bir hastalık. Vatandaşlarımız bankalardan, PTT’den, internetten ve şubelerimizden makbuz karşılığında bağışlarını yapabilirler. Bu konuda herhangi bir alt ya da üst limit yok. Kişiler LÖSEV’e yardım kolisi, gayrimenkul, evindeki eşyalarını, hijyen paketleri gibi ihtiyaç olabilecek her şeyi bağışlayabilirler, çünkü bize kayıtlı 80 bin aile arasında mutlaka o ürünlerden birine ihtiyacı oluyor çünkü” diye konuştu.

ÇOĞU AİLENİN GELİRİ ASGARİ ÜCRETTEN AZ

Hastalığa yakalanan kişilerin LÖSEV’e ulaşmasının ardından Sosyal Hizmet departmanı tarafından ev veya hastanede ziyaretler gerçekleştirildiğini kaydeden Edirne, “Gerekli evraklar toplandıktan sonra ailelerin durumuna göre puantaj sistemi oluşturuluyor. Kurulumuzdan dosyası geçen aileye ortalama 6 ay ya da 1 yıl arası, hastalığın seyrine göre değişen bir nakdi yardım desteği veriliyor. Aynı zamanda kuru gıda paketleri, kıyafet paketleri, hijyen paketleri ya da oyuncaklardan oluşan ayni destekler de başlıyor. Bununla birlikte sosyal destekler de çok önemli, hastalıkla mücadele eden ailelerin yüzde 87’sinin gelir seviyesi ne yazık ki asgari ücretin altında” diye konuştu.”

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ