Sayfa Yükleniyor...
Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan oruç ve cilt sağlığı konusunda bilgiler verdi. Ateşsaçan, orucun cildi yenilediğini söyledi
Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, oruç hakkında bilgi vererek, orucun cildi yenilediğini ifade etti. Ateşsaçan, Doğru nefes alıp vererek ve aşırı beyin faaliyetlerini azaltıp, kendi bedeninize yoğunlaşarak çok daha kolay oruç tutabiliriz. Oruç tutmak tam bir arınma yani detokstur. Vücut toksinlerden arınır ve tüm organlar sindirimle uğraşmak yerine kendini yeniler, cildimiz de buna dahildir. Unutulmaması gereken konu bolca sıvı alınması gerekmektedir. Bunu da en kolay su, meyve kompostosu ( taze meyvelerden yapılmış), Ayrandan alabiliriz dedi.
ORUCUN AVANTAJLARI
Oruç tutmanın cilt açısından da faydaları olduğunu belirten Ateşsaçan, Güzelliğimiz açısından avantajlı hale getirebiliriz. Bol sebze meyve tüketmek, sahurda mutlaka protein ağırlıklı beslenmek (Yumurta, bolca meyve, peynir, süt gibi), iftarda ise yine protein ve sebze tüketmemiz uygundur. Sahurda alınması uygun olan destek ürünler: multivitamin ( kişi zayıfsa), antioksidan, Omega 3, C vitamini, doğal karışımlar (Kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi destekler), şeker düşmesi olanlar için kromdur diye konuştu.
SAHUR ÖNEMLİ
Ateşsaçan, Sahura kalkmak yerine gece yatmadan önce kahvaltı veya ağır yemekler yenmesi açlık suresini uzatacağı için metabolizma hızın düşmesine, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk ve dikkat azalmasına neden olabilir. Bu nedenle sahur beslenmesi oldukça önemlidir dedi.
Ateşsaçan, şu bilgileri verdi:
Ramazan dışında nasıl cilt güzelliği için detokslar;
1. Antioxidan destek alınabilir
2. Günde 10-12 bardak su
3. Beta caroten
4. C ve E vitaminleri
5. Bolca yeşil yapraklı sebzeler
6. Lahana, pazı, havuç, biber
Cilt için bolca su ve bol oksijen gerekli. Bu arada mutluluk hormonu olan serotonini unutmayalım, mutluyken kan akışı dengelenir, cilt pembeleşir ve güzelleşir.
Cildimiz için bunları tüketin;
· Antioksidanları kullanın, cildi ve damarları korur.
Vitamin E ve C, Beta Karoten, Selenyum: Meyvelerde, Sebzelerde, Fındık ve Tahıllarda mevcuttur.
Neler yemeliyiz;
· MEYVELER
Böğürtlen, yaban mersini, elma; kiraz, siyah erik, ahududu, kızılcık, çilek, avokado, portakal, kırmızı üzüm
· SEBZELER
Brokoli, zencefil kökü, sarımsak, kırmızı lahana, koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak gibi), kırmızıbiber, havuç, soğan, domates
· YAĞLI TOHUMLAR
Fındık, ceviz
· TAHILLAR
Yulaf ezmesi, kabuklu pirinç
· Yazın özellikle ambalajlı, rafine( işlenmiş) gıdaları tüketmeyin. Taze meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin. Katkı maddelerinin hepsi toksindir, yani zehir. Zehir vücutta yağların toplanmasına neden olurlar.
Haber Merkezi