Sağlık
Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, bayramda aşırı şekerli besin tüketiminin gıda alerjisine yol açabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Güner, “Şekerleri tadacak miktarda tüketebilirler ancak bunu yüksek miktarda aldıkları takdirde önemli sorunlarla karşılaşabilirler” dedi. Gıda alerjisi olan kişilerde ağızda ve ciltte kaşıntı, boğaz ve yüzde şişme, deri döküntüsü, karın ağrısı, ishal gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini belirten Prof. Dr. Güner, bu dönemde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, içeriğinin belirsiz olduğu şekerli ürünlerin alerji riskini artırabileceğini ifade etti.
Haberi Oku