Sayfa Yükleniyor...
1 Mekan 1 Yemekte bugün Konak bulunan Kebapçı İsmet Ustanın Yerine konuk olduk
FADİME DUMLUPINAR
Konakta bulunan mekanımızın ismi ise Kebapçı İsmet Ustanın Yeri. 3 yıldır müşterilerini ağırlayan mekanımızın sahibi uzun yıllardır bu meslekte olan ve ismini de işetmeye veren İsmet Yılmaz. İsmet usta kendisi bu mesleğin çekirdeğinden yetişmiş birisi olarak uzun yılarca insanlara eşsiz yemekler hazırlamış. 3 yıl önce kendi iş yerini açmaya karar vererek bu işletmeyi açan Yılmaz, mekanı hakkında gazetemize bilgi verdi. 15 çeşit yemekle her gün müşterilerine hizmet verdiklerini söyleyen Yılmaz, Bu yemekler dışında zeytinyağlılarımız, lahmacun, kebap ve pide çeşitlerimiz bulunmaktadır. İşletmemizde toplamda 8 kişiye istihdam sağlamaktayız. 3 yıl önce işletmemizi başka bir işletmeden devralarak kurduk. İlerleyen zamanlarda müşterilerimize daha geniş yelpazede hizmet verebilmek için yeni şubeler açmak istiyoruz. İşletmemizin müşteri profilinden bahsedecek olursak daha çok anlaşmalı olduğumuz işyerlerine servis vermekteyiz. Bulunduğumuz bölgede esnafların yoğun olması nedeniyle müşterilerimiz daha fazla bu kesimden oluyor dedi.
TAZE VE KALİTE ÜRÜN
İşletmelerinde her zaman taze ve kaliteli ürünleri bulundurduklarını söyleyen Yılmaz, İşletme olarak hijyene önem veriyoruz. Temiz ve güzel ürünleri müşterilerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar gelen tüm müşterilerimiz buradan memnun bir şekilde ayrılmışlar. Yemeklerimizden bahsedecek olursam; Siirte ait olan büryan, güveçte kuru fasulye, tandır çorbası ve güveç en çok talep gören yemeklerimizdir diye konuştu.
6 kişilik güvecin tarifi:
Malzemeler: 1 kilo dana eti, 1 kilo patlıcan, yarım kilo patates, 3 diş sarımsak, 1 kilo domates, 200 gr. Biber, soğan, tuz, kekik
Sosun hazırlanışı: salça, az bir un, bunları soğanla kavuruyoruz. Birazda su ilave ederek sosumuzu hazırlıyoruz.
Hazırlanışı: dana etini küp şeklinde dilimliyoruz. Güvecin altına eti koyuyoruz. Üstüne patates, patlıcan, biraz soğan, sarımsak, domates en son olarak ta biberi ilave ediyoruz. Tuz ve kekik ektikten sonra fırına veriyoruz. 2 saat sonra fırından çıkarttıktan sonra sosu mda ilave ederek servise hazır hale geliyor.
Haber Merkezi