- Yaşam
- 15.04.2025 09:03
1 Mekan 1 Yemekte bugün sizler için Kemeraltı Hisarönünde bulunan Bizim Mutfak Lokantasına misafir olduk
FADİME DUMLUPINAR - Bugün sizler için Bizim Mutfak Lokantasındayız. Kemeraltı Hisarönünde 1874 inşa edilen Mirkelam handa yer alan mekanımızın sahibi ve aynı zamanda ustalığını yapan Erdem Meriç. Bize sohbette eşlik eden ve işyeri hakkında bilgi veren ve işletmenin müdürü olan Levent Yuncu, şunları söyledi: 1950den beri vatandaşlara hizmet veriyoruz. Dededen gelen bir mesleği devam ettiriyoruz. Her gün 34 çeşit yemek müşterilerimizi bekliyor. Her kesimden müşterimiz var. Lokantamızda Ege yemekleri ağırlıktadır. İki tane Türkiye şampiyonu yemeğimiz var. Bu ödülü 2012 2. Türk mutfağı yarışmasında yeşil elmalı kuru fasulye, işkembeli nohut yemeği.
OLMAZSA OLMAZ ZEYTİNYAĞI
Yuncu, Deniz mahsulünden makarnaya kadar çok farklı seçeneklerimiz var. Yemeklerimizi halis zeytinyağı ve halis tereyağı ile yapılıyor dedi. Bugün sizler için seçtiğimiz yemeğimiz yumurtalı ıspanak
Yumurtalı ıspanak
5 kişilik
Malzemeler: 1 kilo ıspanak, 1su bardağı zeytinyağı, 5 yumurta, 2 çay kaşığı tuz, alabildiği kadar su,
Hazırlanışı: Ispanaklara en az beş su yıkansın, köklerinden iki parmak içeri kadar keseceğiz ve doğruyoruz, ısıttığımız zeytinyağında kavuruyoruz. Her bir yumurtanın dağılacağı alan kadar beş yumurtayı kırıyoruz. Yumurtalar pişmeden tuzluyoruz daha sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Dikkat: En önemlisi doğal ıspanak lezzetini artırır. Sera ıspanağında toprak kokusu oluyor ve lezzetini tam alamazsınız