Sayfa Yükleniyor...
Güneydoğu mutfağının İzmirdeki yeni adresi olma yolunda olan Canım Ciğerim Güneydoğu mutfağının eşsiz lezzetlerini İzmirlilerle buluşturuyor
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
İzmir Bayraklıda kısa bir süre önce hizmete giren Canım Ciğerim misafirlerine eşsiz damak tadı hizmeti sunuyor. İlk bakışta ismi ile dikkat çeken mekanda güler yüzlü personel ve Güneydoğu mutfağının birbirinden güzel yemekleri ile kendinizi bambaşka bir yerde olduğunuzu hissediyorsunuz. Canım Ciğerimi açalı 6-7 ay gibi çok kısa bir süre olduğunu kaydeden mekanın ortaklarından olan Fethi Öcal, Mekanımızı kurmadan önce burayla ilgili bayağı araştırma yaptık. Mekanımızı Hasan Toprak, Uğur Dönmez, Mehmet Toprak açtı. Ben sonradan kendilerine dahil oldum. Öncelikle yavaş yavaş gelişen bir bölge olduğu için burada mekan açmayı uygun bulduk. İsim üzerine de çok düşündük. Diğer ortaklarımız ile birlikte en sonunda Canım Ciğerim ismine karar verdik. Canım Ciğerim insanların kafasında hem sempatik hem de kalıcı olduğunu düşündüğümüz için bu ismi uygun gördük diye konuştu.
REKLAMIMIZI MÜŞTERİLERİMİZ YAPIYOR
6 ay gibi kısa süre olmasına rağmen mekana gelen müşterilerden güzel tepkiler aldıklarını belirten Öcal, İster istemez ikinci şubeyi açalım mı açmayalım mı diye düşünüyoruz. Hem ismimizden hem de lezzetimizden dolayı müşteri yoğunluğu yaşıyoruz. Şu anda geldiğimiz noktada müşterilerimiz bizi diğer gelecek olan müşterilerimize tavsiye ediyor. Reklam yapmamıza gerek kalmıyor. Müşterilerimiz bizim reklamımızı yapıyor. Ustalarımız Urfalıdır. İşin mutfağından gelen ve çekirdekten yetişen ustalardır. Tabelamızın isminde yer alan Mehmet Ustada Urfalıdır. Ustalarımızın ellerinin lezzeti de gerçekten çok iyidir. Güneydoğu mutfağını Güneydoğulu ustalarla müşterilerimize yaşatmaya çalışıyoruz. Sadece tatlı menüsünde Balkanlara ait tatlı olan Triliçeyi sunuyoruz şeklinde konuştu.
URFA CİĞERİ EN ÖZEL YEMEĞİMİZ
Öcal, Urfa kebabının ve Adana kebabının haricinde mekanın isminde de yer alan Urfa ciğerinin kendilerinin en meşhur yemeğimi olduğunu ifade ederek, Urfa ciğeri, Urfada sabah kahvaltısında sabah 5.00te servisi edilmeye başlanır, öğlen 11.00e kadar servise devam edilir. Burada pişen yemeklerin hepsi Urfalı ustalar tarafından Urfa usulüyle pişirilir. Yemeklerde kullandığımız etleri kesimhaneden direk alıyoruz. Kesim anında özenle seçiyoruz. Yine salatalarda kullandığımız sebze ve yeşillikleri taze ve yerinden özenle seçerek alıyoruz. Kullandığımız bütün ürünlerin taze olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Aynı anda 70-80 kişiye servis yapacak kapasitedeyiz. Dışarıya paket servisimiz vardır. Ticket ve Sodexho kullanım imkanı var. Yakın zamanda Yemeksepetine de de olacağız dedi.
ŞAŞLIK KEBABININ ETİNİ ZIH İLE ÇEKİYORUZ
Öcal, Haşhaş kebabının da en çok ilgi gören yemeklerin arasında olduğunu sözlerine ekleyerek, Haşhaş kebabının en büyük özelliği zıh ile çekilmesidir. Eti makinadan değil de zıh ile çekerek küçültüyoruz. Yine en çok ilgi gören kebaplarımızdan Şaşlık Kebabı da dana eti ve soğan ile yapılıyor. Sarma beyti de çok fazla ilgi görüyor. Onu da çok beğeniyorlar. O da Adana tarzında yapılıp hamura sarılır diye konuştu.
Haber Merkezi