Kuru fasulyeyi hiç böyle denediniz mi?

Yaptığı 500 çeşit gözleme ile sınır tanımayan Cevdet Başusta, gözleme çeşitlerini artırmaya devam ediyor. Başusta, son olarak kuru fasulyeli gözlemeyi müşterilerinin beğenisine sundu


  • Oluşturulma Tarihi : 07.03.2016 10:09
  • Güncelleme Tarihi : 07.03.2016 10:09
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kuru fasulyeyi hiç böyle denediniz mi? haberinin görseli

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın ünlü gözlemecisi Cevdet Başusta, gözlemeye yeni tatlar eklemeye devam ediyor.

Son olarak kuru fasulyeli gözlemeyi müşterilerinin beğenisine sunan Başusta, müşterilerden olumlu geri dönüşler aldığını söyledi. Kemeraltı’nda ve Bornova şubesinde gözleme sevenlere yıllardan beri hizmet veren Başusta, kuru fasulyeli gözlemeni haricinde köri soslu ve Meksika soslu gözlemeye oldukça büyük ilgi olduğunu söyledi.

İLK DÖRTTE

Babuşta, “Yiyecek ve içecek kategorisi olan Tripadvisor’da ilk dört içindeyiz. İzmir’de 2 bin 300 mekan arasında dördüncü sıradayız. Reyhan Pastanesi ilk sırada, Sevinç Pastanesi ikinci sırada, Tavacı Recep Usta üçüncü sırada ve biz de dördüncü sıradayız. Francihising sistemi içinde bayileşmeye gidiyoruz. Alsancak’ta bir mekan açma teklifi var bunu değerlendiriyoruz. Ama daha çok İzmir dışından teklifler geliyor. Ben de İzmir dışında bir şubeleşmeye sıcak bakmıyorum” diye konuştu.

“DENEYENLER ÇOK BEĞENİYOR”

Malzemeden kısmadıkları için kalite ve lezzeti koruduklarını belirten Başusta, “Kuru fasulyeli gözlememizi deneyenler çok beğeniyorlar. Kuru fasulyeli gözlemenin içinde kendi yaptığım domates sosu, kuru soğan ve kuru fasulye var. Bunların haricinde müşterilerin isteğine göre kuru fasulyeli gözlemenin içine farklı malzemeler de koyabiliyoruz. Sucuk, kıyma, tavuk, kaşar müşteri ne ilave etmek isterse biz onu ilave ediyoruz. Meksika soslu fasulye gözlemeye çok yakışıyor. Bu yüzden bizim kuru fasulyenin de tutacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HEDEF BİN ÇEŞİT GÖZLEME

Hedefinin bu yıl yaz sonuna doğru 700 farklı çeşit gözlemeye ulaşmak olduğunu belirten Başusta, “En son yaptığımız kuru fasulyeli gözlemeyi menüye ilave etmedik. Şu anda 524 çeşit gözlememiz var. 2016 sonunda 700 çeşide, 2018’de ise bin çeşit gözlemeye ulaşmayı hedefliyorum. Bu çeşitleri arttırırken insanların önerilerini de dikkate alıyorum. Geçenlerde müşterimizin biri ‘Bizim köyde tarhanalı gözleme yapıyorlar seninde yapmanı isterim’ dedi. Ben de ‘Tamam’ dedim ve yaptım. Ben hiç duymamıştım daha önce. Böylece Gözlemecim markasını biraz da müşteri şekillendiriyor diyebiliriz” ifadelerini kullandı.