Sayfa Yükleniyor...
Sakız Adasında üretilen damla sakızının tedavi edici özelliği, keşfedilerek onaylandı
EMİNE YALÇIN
Damla sakızlı ilaçların kullanımı ve özelliklerinin tanıtımını, damla sakızlı ürünlerin ve besin takviyelerinin sağlıkla ilgili mağazalar, marketler ve eczaneler için özel olarak tasarlanan serinin ilk lansmanı Mövenpick Otelde gerçekleşti.
Sakız Adası Sakız Üreticileri Birliği ve birliğin sahibi olduğu şirket Medterra S.A. tarafından üretilen Art Of Nature ürünlerinin ve damla sakızından yapılan ilaçların Avrupa İlaç Ajansı tarafından geleneksel ilaç kabul edilerek tüm dünyada satılmasına ve kullanılmasına izin verildi.
MASTİHA POPÜLER BİR MADDE
Basın açıklamasında konuşan Dr. İlias Smyrnioudis, mastihanın insan sağlığına olan faydalarını anlatarak, Türk kültüründe de damla sakızına çokça rastladıklarını ifade etti. Smyrnioudis, Mastiha uzun bir geçmişe sahip. Hipokrat hazım problemleri ile ağız ferahlatıcı özeliği ile son derece önemli bulmuş ve önermiştir. Mastiha özellikle mide rahatsızlıklarına iyi geliyor. Ayrıca pek çok Avrupalı eczacılar tarafından da 16. yüzyıldan bu yana önerilen bir maddedir. Mastiha geçmişten bu yana gelen önemini hala korumaya devam ediyor. Özellikle doğal ürünlere ilgisi olanlar tarafında popüler bir madde diye konuştu.
SAKIZ AĞAÇLARI KORUMA ALTINDA
2015 yılının Temmuz ayından beri Avrupada mastihanın bir ilaç olarak tanınmasının resmileştiğini de açıklayan Smyrnioudis, aynı zamanda mastihanın artık yoğurda da karıştırılabildiğini söyledi. Amerikada da mastihanın güvenli bir şekilde resmi olarak kullanabileceğine de dikkat çeken Smyrnioudis, 2014 yılından bu yana UNESCO tarafından dokunulmaz tarih miras olarak da sakız ağaçları koruma altına alındı. Mastiha; Kore ve Kanada sağlık kuruluşları tarafından da kanıtlanmıştır ki mide rahatsızlıklarına son derece iyi gelen, rahatlatan ve sindirim sistemine iyi gelen bir maddedir şeklinde konuştu.
85 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR
Smyrnioudis, kısaca Mastiha Üreticiler Birliğini de anlatarak, mastihanın 85 ülkeye ihraç edildiğine vurgu yaptı. Smyrnioudis, Mastiha Türkiyede özellikle besinlerde, Amerikada ise özellikle eczacılık endüstrisinde kullanılıyor. Mastiha ilk zamanlarda gıda maddelerinde kullanılırken 2020de mastihanın yüzde 55 kullanımın sadece eczacılık piyasasında olması bekleniyor dedi.
ANTİ BAKTERİYEL YAPISI VAR
Mastiha üzerine 150den fazla bilimsel çalışma yapıldığını da sözlerine ekleyen Smyrnioudis, yapılan çalışmaların birçoğunun da yazılı olarak kamuoyuna sunulduğunu belirtti. Smyrnioudis, Mastihanın çok güçlü antibiyotik ve anti bakteriyel yapısı var. Ülser gibi hastalıklara iyi gelir. Ağız sağlığı açısından da son derece önemlidir. Ayrıca yaraların iyileşmesi açısından da son derece etkilidir ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi