Sayfa Yükleniyor...
Doğu ve Güneydoğu değil Türkiyenin en lezzetli ve insanların damaklarında hoş gelen yemekler Mardinde
ADNAN AVUKA
Doğu ve Güneydoğu değil Türkiyenin en lezzetli ve insanların damaklarında hoş gelen yemekler Mardinde. Mardin mahalli yemekleri lezzetlerin tek sebebi ise beslenen koyunları organik bir şekilde dağlık yamaçlarda beslenmesidir. Mardinde mahalli milli yemek olarak kabul edilen başta kuzu dolması. Kime (Bumbar), Sembüsek (Kapalı lahmuacun), İhbeybed (İçli köfte), İplahme (Etli ekmek), Kitelraha (Süryanilerin yemeği), taş üzerinde saatlerde dövülen etten yapılan Acın gibi yemekler Türkiyenin en lezzetli yemeklerden olduğu belirtiliyor.
Kuzu tandır yemeği ilk sırada yer alırken kendini seven ve değer veren insanların vazgeçilmez yemeklerden birisidir. Ülkemizde bir porsiyonu 15 ile 25 lira iken Avrupada bir porsiyonu 100 ile 150 euro arasında satıldığı görülmüştür.
Haber Merkezi