Sayfa Yükleniyor...
Sakız enginarının kalbi daha önce de size bilgisini verdiğim, 4. Uluslararası Urla Enginar Festivalinde atacak. Festival, 27 - 28 - 29 Nisan 2018 tarihlerinde Urlada gerçekleşecek.
Alaçatı Ot Festivalinin ardından bu sene en sevdiğim ikinci festival, çünkü doğa ile iç içe olmak doğal yaşamanın kaynağı doğal ürünlerden geçtiğine inanıyorum. Cennet ülkemiz sahip olduğu bitki ve ot çeşitleriyle ne kadar şanslı olduğumuzu herhalde söylemeye bile gerek yok. Tabi bizim gibi Ege Bölgesinde yaşayanlar, çeşitlilik ve zenginlik açısından daha da şanslı. Her hafta farklı bir bölgemizde doğal ürünlerin yer aldığı festivaller şenlikler var. Fırsat buldukça mutlaka ziyaret edilmesi gerekiyor. Bu hafta da 4. Uluslararası Urla Enginar Festivali var. Enginar her yerde yetişir ama Urlada yetişen enginarı o kadar güzel anlatmış ki Sanat Atölyeleri Koordinatörü Mehtap Süner Susuzlu, sizinle de paylaşmak istedim.
Ulusların kaderi kendi besinlerini seçişlerine göre çizilirmiş... Bu olağanüstü coğrafyanın ve bizlerin seçtiği Sakız Enginarımız bir sebze olarak bilinmesine rağmen, aslında henüz açmamış bir çiçek tomurcuğudur.
Urla Yarımadasına özgü erkenci, yaprakları düz ve fazla sıkı olmayan Sakız Enginarımız mor çiçekleri olan çok yıllık bir bitkidir.
Sağlığımıza kattığı sayısız değer ile Yunan Tanrısı Zeusun aşık olduğu kadın Cynaradan ismini alan enginar bu yıl da sizi yapraklarının arasında sakladığı kalbi ile Urlaya davet ediyor.
18. y.yda ünlü gastronomlardan Jean Anthelme Brillat Savarinin dediği gibi Yeni bir yıldızı keşfetmektense, yeni bir yemeğin keşfi daha yararlı sözüne inananlardansanız, bizimle ve sakız enginarımız ile yeni keşiflere var mısınız?
Öyleyse hep birlikte Urlada buluşalım!
Kanı ısıtan ve insan doğasını Venüsle bir aşk savaşına davet eden Sakız Enginar ın sevinç, sağlık, bahar kokusu ve mutluluk dolu kalbinin odacıklarında birlikte gezerken hikayemizi hep beraber yazalım... diyor Sanat Atölyeleri Koordinatörü Mehtap Süner Susuzlu. Öyleyse hep birlikte Urlada buluşalım