Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün mevsimi gelen çiriş bitkisinin lezzet şölenini sizlerle paylaşacağım. Özellikle son yıllarda çokça yapılmaya başlanana çiriş otu doğal yöntemlerle sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanıyor. Bu lezzet şölenini kaçırmamanızı tavsiye ederek tarifime geçiyorum.
Malzemeler:
1 kilo çiriş otu
1 adet soğan
3 adet yumurta
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Çirişimizin üzerindeki zarı alıp sirkeli suda 20 dakika bekletiyoruz. Sirkeli suda bekleyen çirişimizi 2-3 defa yıkıyoruz. Daha sonra yıkadığımız çirişleri 2 ya da 3 parçaya bölüyoruz. Bir tencereye zeytinyağı ve soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince çiriş otumuzu ekliyoruz. Kavrulan çirişe tuz ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Bir kaba yumurtalarımızı kırıp birazda tuz ekleyip karıştırıyoruz ve çirişimizin üzerine ekliyoruz. Yumurtaları çok pişirmeyelim. Yemeğimiz hazır.