Sayfa Yükleniyor...
Sağlıklı beslenme aileler için birincil öneme sahip. Özellikle çocuklarımıza sağlıklı ve yiyebilecekleri yemek tarifleri hazırlamak zorundayız. Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle etli soğan yahnisi tarifini paylaşacağım.
Malzemeler
700 gram dana kuşbaşı
600 gram arpacık soğan
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Öncelikle soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayalım. Tencereye eti alıp, üzerine su ekleyip ocağa alalım. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Et yumuşayıp suyu çekilince yağı ekleyip, üzerine soğan ve sarımsakları da ekleyip 3 dakika kavuralım. Ardından salçayı da ekleyip 2 dakika kavuralım. En son tuz ve karabiberi ekleyip, üzerini geçecek şekilde suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Soğanın dağılmaması için dikkatli pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.