Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlere omega3 zengine besleyici, doyurucu bir lezzet olan çupra tarifini paylaşacağım. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
4 tane çipura
6-7 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Temizlenmiş balıklarımızı güzelce yıkıyoruz. Tuzu güzel çekmesi için her iki tarafına da yarık açıyoruz. Daha sonra balıkları süzgece koyup süzülmesini bekliyoruz. Bu arada 3 diş sarımsağı rendeliyoruz. 1 kaseye zeytinyağı alıp rendelemediğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz (Siz dilerseniz sarımsak koymayabilirsiniz). Balıklarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sosu fırça yardımıyla balıklarımıza sürüyoruz. Kalan diğer sarımsakları ikiye bölüp balıkların karın bölgesine koyuyoruz. Balıklarımızı 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.