2

Pratik Lezzetler: Kayısı Pestili


  • Oluşturulma Tarihi : 12.08.2023 05:20
  • Güncelleme Tarihi :
Pratik Lezzetler: Kayısı Pestili

Sağlıklı beslenme aileler için birincil öneme sahip. Özellikle çocuklarımıza sağlıklı ve yiyebilecekleri yemek tarifleri hazırlamak zorundayız. Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlere sağlıklı bir atıştırmalık olan tatlı krizlerini bastıracak kayısı pestili tarifi vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

1 kilo kayısı (olgunlaşmış kayısı olsun)

1 su bardağı toz şeker (şeker oranını kendi isteğinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz)

1su bardağı su

YAPILIŞI

Kayısıları yıkayalım. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı su alıp orta ateşte pişene kadar kaynatalım. Yumuşayan kayısıları sıcak sıcak blender den geçirelim. Ardından tekrar ocağa alıp kaynatalım. Arada üzerinde biriken köpüğü de alalım.10- 15 dakika kaynadıktan sonra su çekip güzel bir kıvam aldığında ocaktan alalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye çabuk kuruması için ince olacak şekilde yayalım (iki tepsi yeterli olacaktır). Üzerine ceviz serpiştirip güneş görecek bir yere koyup kurumasını bekleyelim. 2 günde kurur. Kuruyan kayısı pestilini yağlı kağıttan yırtmadan güzelce ayırıp rulo yapıp İnce keselim. Afiyet olsun.

Pratik Lezzetler: Kayısı Pestili
Hatice Erek
Yazarımız Kim ?

Hatice Erek