Özellikle çocuklarımıza sağlıklı ve yiyebilecekleri yemek tarifleri hazırlamak zorundayız. Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle hem besleyici hem de doyurucu evdeki malzemelerinizle kolayca yapabileceğiniz sandal patates tarifini paylaşacağım.
8 adet büyük boy patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
300 gram kıyma
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Üzeri için
1 kase rendelenmiş kaşar
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Salçalı sos için
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patateslerin içini oyup yağlayıp 200 derecede yarı yarıya pişirelim. Kıymalı harcımız için soğanı kavuralım. Ardından sivri biberleri ekleyip 1 dakika kavurduktan sonra kıymayı ekleyip kavuralım. Ardından salçayı ekleyip karıştıralım. En son domatesleri ekleyip 2 dakika kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım. Kıymalı harcı patateslere dolduralım. Beşamel sos için tavaya tereyağı alıp eritelim. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Daha sonra sütü azar azar ekleyip muhallebi kıvamına gelince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım. Sostan kıymalı harcımızın üstüne pay edelim. En üste rendelediğimiz kaşarları ekleyelim. Salçalı sos için kaseye sıvıyağ tuz ve su ekleyip karıştıralım ve fırın tepsisine ekleyelim. Yemeğimizi fırına koyup 200 derecede 15 dakika bekletelim. Yemek piştikten sonra fırından çıkarıp dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.