Bir Mekan Bir Yemek

Bir Mekan Bir Yemek’te bugün Alsancak’tayız. Bugünkü konuğumuz 7 yıldır her gün 14 ayrı lezzet noktasında hizmet veren Konyalı Ahmet Usta


  • Oluşturulma Tarihi : 30.12.2014 07:45
  • Güncelleme Tarihi : 30.12.2014 07:45
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Bir Mekan Bir Yemek

Alsancak Hürriyet Bulvarı’nda bulunan Konyalı Ahmet Usta, her kesimin uğrak yeri. Birbirinden eşsiz lezzetleriyle Alsancak’ın tercih edilen mekanlarından biri.  Konyalı Ahmet Usta Yetkilisi Cumali Bulut, yaklaşık 7 yıldır elemanları ile birlikte misafirlerini ağırlıyor. Konya yöresel lezzetleri tatmak isteyenler için uğranılması gereken bir yer.

HİZMET KUSURSUZ

Konyalı Ahmet Usta Yetkilisi Cumali Bulut ile gerçekleştirdiğimiz sohbette, misafirlerin en çok etli ekmek, bıçak arası, tandır ve içli köfteyi tercih ettiklerini söyledi. Bulut, “Misafirlerimizi Ege’nin en sağlıklı en leziz yemekleri tadacağı Konyalı Ahmet Usta’da ağırlıyoruz. Misafirlerimiz muhteşem lezzetler arasından seçim yaparken, biz kendilerine keyifli bir ortam sunabilmenin heyecanını yaşıyoruz. Alnımızın akıyla çıktığımız denetimler bir yana, bizim için en önemli kriter; misafirlerimize hizmette kusur etmeden sağlıklı ve hijyenik bir ortamda servis yapmak ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktır. Misafirlerimizi mutlu uğurladığımızda biz mutlu yarınlara hazırlanıyoruz” dedi. Konyalı Ahmet Usta’dan içli köftenin tarifini sizler için aldık.

10 tane kızartma içli köfte için

Malzemeler: Yarım kilo kıyma, 10 tane soğan, yarım avuç kimyon, 4 parmağın 2. Boğumundan karabiber, pul biber ve tuz. Hamuruna ise; ince bulgur, bir avuç dolusu orta irmik ve tuz. Evde varsa rendelenmiş kaşar ve 1 tane yumurta.

Yapılışı: Önce ince bulgur, tuz ve irmiği sıcak suyla birbirleri ile iyice karıştırıyoruz. Çok fazla cıvık olmayacak. 10 dakika bekletiyoruz. Sonrasında; kaşarı ve yumurtayı ilave ediyoruz. Varsa ropot ile çekilir. Yoksa 15 dakika yoğurulur. Tüm malzemeler bittikten sonra kızarmış yağda kızartılır. Sonrasında isteğe göre servis edilir.

Püf noktası: Olabildiğince hamurun ince olmasıdır.  

Haber Merkezi