- Yerel
- 07.02.2025 12:24
Bir Mekan Bir Yemekte bugün Alsancaktayız. Bugün ki konuğumuz yaklaşık 10 yıldır misafirlerine eşsiz lezzetler tatma fırsatı veren KanKaramel Cafe ve Patisserie
Alsancak Semtinde bulunan KanKaramel Cafe ve Patisserie, eşsiz lezzetleri ve farklı sunumları ile İzmirlilerin uğrak yeri. Tatlısından tuzlusuna, yemeklerinden böreklerine kadar zengin menüsü ile Alsancak Semtinde tercih edilen mekanlarından biri. Alsancakta bulunan KanKaramel Cafe ve Patisserienin görsel sunumlarını görmeden ve eşsiz lezzetlerini tatmadan geçmeyin.
TATLISINDAN TUZLUSUNA HER ŞEYİ YAPIYORUZ
KanKaramel İşletme Sahibi Birsel Altuntov, 10 yıldır Alsancak semtinde kardeşleri ve elemanları ile birlikte hizmet verdiklerini belirterek, Temel amacımız mekanımızın ve yemeklerimizin temiz olmasına dikkat ediyoruz. İmalatımız insanların görebileceği bir yerde. Kamera sistemi ile sürekli kayıt altında. Sabahları saat 05.00de geliyoruz. Açmalarımızı ve böreklerimizi yaparız. Biz burada her türlü yemeği ve tatlıyı yapıyoruz. Her türlü damak zevkine hitap ediyoruz. Yaptığımız her türlü tatlı ve yemekler günlük çıkıyor. Her şeyi kendimiz yapıyoruz. Sütlü tatlısından tuzlu böreklere kadar her şeyi lezzetten ve titizlikten ödün vermeden sunuyoruz dedi.
1 kilo çikolatalı soslu kurabiye için
Malzemeler: 1 kilo un, 4 yumurta, 600 gram yağ, 200 gram yoğurt, 100 gram sıvı yağ, 100 gram kakao
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırarak hamurumuzu hazır hale getiriyoruz. Hamurumuzun içine çikolatalı sos koyuyoruz. Kakaoyu ekliyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra küçük bezeler haline getiriyoruz. Sonra tekrar bir 15 dakika kadar tekrar dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra merdane ile açıyoruz. Sonra içine çikolata sosu koyuyoruz. Elimizle yuvarlıyoruz. Tepsiye yerleştirerek 175 derece ısınmış fırına koyuyoruz. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra isteğe göre servis ediyoruz. Afiyet Olsun.