Sayfa Yükleniyor...
Adı Alsancak ile özdeşleşen İzmir'in en iyi boyozcusu Alsancak Dostlar Fırını yeni kuşak temsilcileri ile geleneksel lezzeti daha da zenginleştirerek boyoz severlerin hizmetine açtı.
Adı Alsancak ile özdeşleşen İzmir'in en iyi boyozcusu Alsancak Dostlar Fırını yeni kuşak temsilcileri ile geleneksel lezzeti daha da zenginleştirerek boyoz severlerin hizmetine açtı.
FADİME DUMLUPINAR
30 yıldır Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde hizmet veren Alsancak Dostlar Fırını eskiden olduğu gibi öğlene kadar değil, akşamüstü saatlerine kadar yenilenen yüzü ve tadıyla İzmirlilerin uğrak noktası olacak. Boyoz artık incir reçeli, vişne reçeli, pekmez, lor peyniri ve patlıcan ile zenginleşerek kahvaltılar dışında da sunulacak. İzmirlilerin yoğun ili gösterdiği açılış törenine, İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Marufluda hazır bulundu.
SAHİP ÇIKMALIYIZ
Açılışta konuşan, İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice Dostlar Fırınına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Yenice, İzmirimizin en gözde caddesi maalesef yarım ekmek köfte ve seyyar satıcılara mağlup olmaktadır. Dolayısıyla bu 100 yıldır var olan bu dükkânın önemi İzmirliler için çok önemlidir. Bu dükkan tarihe ve kent belleğine katkısı büyüktür. Buraya sahip çıkmak demek İzmire sahip çıkmak demektir. İzmire göç ile gelenler İzmirin kültüründen etkileneceğine kendi kültürlerini getirip bize dayatmalarına karşı simge dükkandır. Bu dükkana dostlar olarak sahip çıkmalıyız dedi .
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise, Her sabah buradan boyoz alan İzmirlilerden biriyim. Dünyanın neresine giderseniz gidin boyoz İzmirdir. Boyoz bir lezzet bir kültürdür. İzmirin tarihinde önemli yer tutan bu fırın yeni kuşak tarafından yaşatılması çok önemli. Namuslu üreten esnaf büyük acılar sıkıntılar çekmesine rağmen bu lezzeti bozmadan halka hizmet vermeye çalışanlardır diye konuştu.
Haber Merkezi