2025 DGS sınav tarihi ve detayları açıklandı: Binlerce aday için geri sayım başladı!
Ön lisans mezunlarının lisansa geçiş kapısı olan DGS, 20 Temmuz 2025’te yapılacak. Sınav süresi, soru sayısı ve sonuç tarihi dahil tüm detaylar belli oldu.
Ön lisans mezunlarının dört yıllık fakültelere geçişine imkân tanıyan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2025 yılında da binlerce adayın kaderini belirleyecek. Sınav öncesi adaylar, tarih ve süre bilgilerini araştırırken, ÖSYM'nin takvimi netleşti.
Her yıl ÖSYM tarafından organize edilen ve ön lisans eğitimlerini lisans seviyesine taşımak isteyen adayların ter döktüğü Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2025 yılında da yoğun başvuru trafiğine sahne oldu. Gözler artık sınav gününe çevrilmiş durumda. Sınavın tarihinden süre bilgilerine, soru sayısından sonuç açıklanma sürecine kadar tüm detaylar netleşti.

2025 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?
2025 DGS Sınavı, 20 Temmuz 2025 Pazar günü saat 10.15’te ülke genelindeki sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Sınav, sayısal ve sözel testleri kapsayacak şekilde, tek oturum halinde uygulanacak.
Sınavın ardından, 14 Ağustos 2025 tarihinde ÖSYM tarafından sonuçlar açıklanacak. Adaylar, sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabilecek. Bu süreçle birlikte, tercih dönemi için hazırlıklar da başlayacak. Yayımlanacak olan tercih kılavuzu ile adaylar, puanlarına göre lisans programları arasında tercih yapabilecek.
SINAV SÜRESİ VE SORU SAYISI NEDİR?
DGS, çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak. Adaylara bu sorular için toplam 135 dakika yani 2 saat 15 dakika süre tanınacak. Sınav içeriğinde, adayların hem sözel hem de sayısal alanlardaki yeterlilikleri ölçülecek. Bu kapsamda, temel kavrama, mantık yürütme ve problem çözme yetenekleri test edilecek.

ADAYLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?
Sınav günü kimlik belgesi ve sınav giriş belgelerinin eksiksiz bir şekilde hazır bulundurulması gerekiyor. Ayrıca, sınav başlamadan en az 1 saat önce sınav merkezinde bulunmak büyük önem taşıyor. Geç gelen adaylar, sınav salonlarına alınmayacak.
DGS, HAYATLARI DEĞİŞTİRİYOR
İki yıllık üniversite mezunlarına dört yıllık fakültelere geçiş imkânı tanıyan bu sınav, kariyer planlaması açısından kritik bir dönemeç olarak görülüyor. On binlerce aday, daha geniş bir akademik perspektife ve mesleki fırsatlara ulaşabilmek için DGS’de başarılı olmayı hedefliyor.