Sayfa Yükleniyor...
Gazi Ortaokulu Müdürü Sunay Sevim, TEOG başarılarının İzmirdeki okullar arasında 108. sıradan 63. sıraya, Konakta ise 6. sıradan 3. sıraya yükseldiğini belirterek başarı çıtalarını her geçen yıl artırmaya çalıştıklarını söyledi
NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER
Son yüzyılın en büyük sorunlarından bir tanesi olan teknoloji bağımlılığının önüne geçilebilmesi için veli ve çocukların boş vakitlerini evde geçirmeleri yerine sokağa çıkıp temiz hava almalarının ve arkadaşlarla sohbet etmenin çok daha akıllıca bir seçim olduğunu vurgulayan Gazi Ortaokulu Müdürü Sunay Sevim, aşırı ya da gereksiz teknoloji kullanımının insan iletişimini yok ettiğini söyledi.
Okullarının tarihi yapısını korumak adına sadece restore edilmekte olduğunu açıklayan Sevim, Okulumuzun fiziki özellikleri yeterli olup, engelli tuvaleti ve engelliler için okul girişi mevcuttur. 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 31 bayan öğretmen, 27 erkek öğretmen, 435 kız, 475 erkek öğrenci olmak üzere toplam 910 öğrencimiz ile temizlik elemanı olarak 5 personel bulunmakta olup, personel sayımız yeterlidir. Velilere ve öğrencilere bugüne kadar 0-18 yaş aile eğitimi, teknoloji bağımlılığı, İşkur meslek eğitimi ve kız kıza toplantıları ile ilgili seminer verildi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak ise lise gezileri düzenlendik. Emniyet mensuplarınca dolandırıcılık ile ilgili bilgilendirme toplantısı, ders çalışma teknikleri, sınıf yönetimi, sınav kaygısı, şiddetin nedenleri ve şiddete karşı alınacak önlemler ve farkındalık eğitimi başlıklı konularda eğitimler verildi ifadelerini kullandı.
ERASMUS VE E-TWİNNİNG
Velilerin genel olarak çocuklarıyla ilgili olduğunu açıklayan Sevim şunları söyledi: Eğitimciler olarak velilere her zaman çocukların okula geliş gidiş ve derslerini takip etmeleri, eğitimin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği, okul-aile ilişkilerinin önemi üzerinde durmaları, sürekli öğretmenlerle iletişim halinde olmaları ve verilen seminerlere katılmaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Okulumuzda bugüne kadar ERASMUS ve e-twinning projeleri yapıldı. Bu projelerden sorumlu olan ve gerçekleşmesini sağlayan, beden eğitimi öğretmeni Özlem Melek Akkoyunlu, kurum ve İngilizce öğretmeni Aslı Emreye teşekkür ediyorum. Bu projeler kapsamında iki ülke arasında öğrenci ziyaretleri yapıldı ve bu yılda ziyaretlerimiz devam etmekte.
SPOR AKTİVİTELERİ
Okullarında değerler eğitiminin devam etmekte olduğunu ve bu eğitimlerin öğrenciler için yararlı bir kaynak teşkil ettiğini ifade eden Sevim, Değerler eğitiminin verilmeye başlamasından sonra öğrencilerin derslere olan ilgisinin ve yapılan sınavlarda başarı oranın yükselmeye başladığını gözlemledik. Okulumuz bugüne kadar spor aktivitelerinde Ataya Saygı Koşusunda ilçe 2incisi, Cumhuriyet ve Demokrasi Koşusunda il 3üncülüğü, Modern Pentatlonda ilçe 1inciliği ve il 3üncülüğü, yüzmede ilçe 1inciliği gibi dereceler aldı şeklinde konuştu.
AKEDEMİK BAŞARI
Akademik olarak son iki yılda bir bütün olarak başarıyı elde ettiklerini ve geçen yıl ki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) başarılarının İzmirdeki okullar arasında 108. sıradan 63. sıraya yükseldiklerini açıklayan Sevim, Konakta ise 6. sıradan 3. sıraya yükseldik. Bu okulumuz için büyük bir başarı. Bu başarıda müdür yardımcılarının, rehber öğretmenlerin, ders öğretmenlerinin, velilerin, memurların ve personellerin emeği bulunuyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuzda sürekli ve çeşitli aktiviteler yapıldığından, Halk Eğitim Merkezinden herhangi bir kurs bulunmamaktadır. Sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu hafta sonu kurslarını, tüm öğrencilerimize uygulamaktayız dedi.
REHBERLİK HİZMETİ
Sevim, öğretmenlere düzenli olarak seminerler düzenlenmekte oldukları bilgisini vererek, Öğretmenlerimiz uygulamaya geçirilen Fatih Projesi kapsamında teknoloji kullanımı kursuna katılarak sertifika aldılar. Erasmus Plus projesi kapsamında proje ortağı okullarla öğrenciler internetten görüntülü konuşma yapılarak ülkeler arası mektup ve videolar gönderiliyor. Alanında uzman, işinin ehli olan bir bayan, bir erkek rehber öğretmenimiz bulunmakta ve her ikisi de büyük bir özveri ile çalışıyor. Biri sabah, biri öğlen olarak görevini yaptığından, eğitim-öğretim saati sonlanıncaya kadar her daim bir rehber öğretmenimiz okulda hazır bulunması çocuklarımız için büyük şans. Sabah gelen rehber öğretmenimiz 7. ve 8. sınıflardan sorumlu, öğlen gelen rehber öğretmenimiz ise 5. ve 6. sınıflardan sorumlu açıklamasını yaptı.
GÜVEN KAZANIMI
Eğitimde ailenin öneminin yadsınamayacak kadar büyük olduğunu açıklayan Sevim şu ifadeleri kullandı: Aile toplumun en küçük sosyal birimidir. Dolayısıyla sağlam ve güçlü bir toplum yapısının oluşması sağlıklı ve güçlü aile yapısına bağlı olduğu bilincindeyiz. Bu bakımdan okul ekibi olarak, boşanmış veya sorunlu aile çocuklarımızı kayıt esnasında tespit edip, her birine rehber olacak, anne ya da babasını aratmayarak, onlara koçluk yapacak öğretmenlere emanet edilmektedirler. Bu tür öğrencilere özveri ile yaklaşıp, önem vererek, dinleyerek, kazanmaya çalışmaktayız. Öğrencinin kendisine olan güven duygusunu kazanmasına elbirliği ile yardımcı oluyoruz.
TEKNOLOJİ KULLANIMI
Veli ve çocukların boş vakitlerini evde geçirmeleri yerine sokağa çıkmaları, temiz hava almaları, yürüyüş yapıp, arkadaşlarıyla sohbet etmelerinin televizyon, bilgisayar ve telefon kullanımından çok daha sağlıklı bir psikoloji yarattığını açıklayan Sevim, Aşırı ya da gereksiz teknoloji kullanımı iletişimi yok eden araçlardır ve bu nedenle yemek yerken sohbet etmeye, evde sadece bir adet televizyon bulundurmaya ve diğer teknolojik aletleri kullanmak için belirli saatler olmasına özen göstermeye dikkat edilmesi gerekiyor. İnternetin bir amaç uğruna kullanılması gerektiğini, saatlerce kişisel bloğunda, facebook, twitter veya instagram hesabınızda vakit geçirmek yerine sadece kısıtlı süre kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencinin odasında bilgisayar varsa yüzünün kapıya dönük vaziyette olmasının önemini vurgulamak istiyorum. Zamanla bağımlılık yapan bu tür sosyal medya siteleri yerine eğitici ve öğretici videolar veya makaleler okuyabileceklerini, bilmedikleri konularda araştırma yaparak kendilerini geliştirmenin mümkün olduğunu ve bu şekilde hem kendilerine, hem ailelerine hem de topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerinin çok daha kazançlı bir seçim olduğunu görmeleri isteğindeyiz şeklinde konuştu.
SAĞLIKLI GELİŞİM
Ailelerin evde kendilerinin teknolojiden uzak tutarak, çocuklara örnek teşkil etmelerini ve 30 dakika boyunca tüm iletişim araçlarını kapatarak kitap okumalarını tavsiye eden Sevim, Öğrencilerden başarılı, yetenekli ve üstün olanların eğitimleri farklı sınıflarda ve tam bursluluk verilerek yapılmalı. Meslek seçimlerine yönlendirme yetkisi okulda olmalı, çocuğun ilgi alanı okul öncesi eğitiminde tespit edilerek diğer eğitim aşamaları ona göre yönlendirilmelidir. Eğitimdeki başarının okul-aile ve öğrenci üçgenini oluşturulmasının önemi herkes tarafından bilinmektedir. Bizlere bu imkanı sunan İLKSES Gazetesi çalışanlarına şükranlarımızı sunarız ifadelerini kullandı.
YAPIM SÜRECİ
Okullarının Cumhuriyet in 10. yıl dönümü olan 1933 tarihinde binanın kurulmasında büyük emeği geçen General Kazım Dirik tarafından törenle açıldığını söyleyen Gazi Ortaokulu Müdürü Sunay Sevim, Bu gün şerefle taşımakta olduğumuz Gazi adı okulumuza verilerek 1933-1938 yılları arasında birçok yerli ve yabancı tanınmış şahsiyetler tarafından ziyaret edilmiştir. Okulumuzun en şerefli günleri ise Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün, İsmet İnönünün ve Celal Bayarın ziyaret ettikleri günlerdir. Tarihi eser olan okulumuz zaman zaman bakanlık desteği ve kendi imkanları ile tamiratlar görerek özelliği ve güzelliği korunmuştur. 1997 yılından itibaren kesintisiz 8 yıllık eğitime geçildiğinden okulumuzun adı Gazi İlköğretim Okulu şeklinde değiştirildi.2012 tarihli ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile zorunlu eğitim süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılmış olup okulumuz bu tarihten geçerli olarak ortaokul oldu dedi.
SUNAY SEVİM KİMDİR?
1970, İzmir doğumlu olan Sunay Sevim, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmirde tamamlamasının ardından 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Bingöl Merkez Kuruca Köyünde öğretmenliğe başlayan Sevim, 1996-2000 yılları arasında kendi okuduğu ilkokul olan Konak Topaltı İlköğretim Okulunda Müdür Yardımcılığı, 2000-2010 yıllarında Konak Vali Kazımpaşa İlköğretim Okulunda Okul Müdürlüğü, 2010-2014 yılları arasında Mehmetçik İlköğretim Okulunda Okul Müdürlüğü yaptı. Son olarak da 2014 yılından bu yana Alsancak Gazi Orta Okulunda Okul Müdürü olarak görevine devam etmekte olan Sevim, OGYE Semineri, Soruşturma Teknikleri Semineri ve Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Eğitim Kurumu Yöneticisi gibi eğitim seminerlerinde görev almıştır. İngilizce, Arapça bilmekte olan Sevim, evli ve iki erkek çocuk babası.
OKUL TARİHÇESİ
Okulumuz 29 Ekim 1933den önce eğitim ve öğretimini Redd-i İlhak İlk mektebi adı ile 1448 Sokaktaki tarihi binada devam etmiş. Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden birisi olan Afet Hanım, 1925 yılında Redd-i İlhak İlk mektebinde yeni göreve başladığı sırada Atatürk ile tanışması sonucu ileriki yıllarda öğrenimine devam etme fırsatı bulmuştur. Okul binasının Alsancak semtinin öğrenci ihtiyacının karşılayamaması sonucu, zamanın İzmir Valisi General Kazım Dirik Paşa 1928de okulumuzun yapılacak yeri için keşiflere başlamış ve şu anki okulun yerini belirlemiştir. Okulumuz, İzmir Valimiz General Kazım Dirikin büyük teşebbüs ve gayretleri sonucu kurulmuştur. Okulumuzun inşaatı 1932 tarihinde birinci inşa karşılığı olarak, mühendis ve müteahhit Ferruha ihale edilerek temeli atılmış ve ikinci inşa karşılığı olarak yine aynı mühendise verilmiştir.
Haber Merkezi