- Eğitim
- 11.07.2025 16:45
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 9. yılında Ege Üniversitesi, şehitleri anmak ve 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için kapsamlı etkinlikler düzenliyor.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye genelinde “Zaferin Adı Türkiye” temasıyla düzenlenen etkinlikler, Ege Üniversitesi’nde de geniş bir programla gerçekleştirilecek. 14 Temmuz Pazartesi günü başlayacak anma törenleri, 15 Temmuz Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve Milli Birlik Yürüyüşü gibi anlamlı faaliyetlerle devam edecek. Gün boyunca düzenlenecek konferans ve sergilerle, darbe girişiminin tarihsel analizi yapılacak, 15 Temmuz’un toplumsal hafızadaki izleri görsel ve belgeyle ziyaretçilere aktarılacak.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, 14 Temmuz Pazartesi saat 09.00’da Ege Üniversitesi Kampüsü’ndeki 15 Temmuz Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak. Tören kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın konuşmasının ardından, üniversite personeli ve öğrenciler “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü”nde buluşacak ve yürüyüş, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Korusu’nda karanfil bırakılmasıyla sona erecek.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 14 Temmuz saat 10.00’da Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin Analizi” başlıklı konferans gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi Çakmak’ın konuşmacı olarak katılacağı programda, gün boyunca Fen Fakültesi Fuaye Alanı’nda “15 Temmuz Şehitlerimize Minnet ve Saygıyla” adlı fotoğraf sergisi ziyaretçilere açık olacak.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle hazırlanan “Eğitim Bilimleri 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik: Zaferin Adı Türkiye” sergisi, 14 Temmuz’da EÜ İletişim Fakültesi Fuaye Alanı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi, 15 Temmuz’un toplumsal ve bireysel hafızadaki izlerini görsel materyaller, belgeler ve anlatımlarla yansıtacak ve 15 Ağustos’a kadar açık kalacak. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Tuba Gültekin ve Doç. Dr. Yurdagül Kılıç Gündüz yapacak.