Sayfa Yükleniyor...
Ege Üniversitesi ile İzmir Elektrik Mühendisleri arasında teknolojik ve bilimsel işbirliği için ilk adım atıldı
ONURHAN ALPAGUT
Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir Elektrik Mühendisleri Odası arasında, yenilenebilir enerji uygulamalarına yönelik eğitim faaliyetleri konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Ege Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Günnur Koçar, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpaslan Güzeliş ve Ege Mühendisler Odası(EMO) İzmir Şube Yazmanı Murat Kocaman tarafından imzalanan protokol kapsamında; Elektrik Mühendisleri Odası üyelerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi çalışmalarını daha sağlıklı gerçekleştirebilmeleri, üyelerin bilgi ve becerilerini artırmaları amacıyla Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsünde eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek.
"ATILAN İMZA BİLGİNİN SOMUTLAŞMIŞ GÖSTERGESİDİR"
İmza töreninde Konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, "Bugünü öncelikle günaydın olarak adlandırmak istiyorum. Bu şekilde söylememin sebebi ise, Ege Üniversitesi bu yıl 60. yılını kutlaması ve Türkiyenin ilk kurulan 4. üniversitesinden biri olması ve bugün itibarıyla 70 bin kişilik bir nüfusa sahip olmasıdır. Bizim hedefimiz üniversiteleri yeni bir anlayış ile bezemek. Üniversiteler sadece dersleri anlatan, bilimsel araştırmalar yapan kendi sınırları içerisinde kurumlar olmamalı. Üniversiteler, şu günlerde ürettiği bilgiyi toplumla paylaşan kurumlar haline gelmiştir. Yapacağımız anlaşma ile ortaya çıkacak bu ürün; bilginin somut bir şekilde var oluşunun göstergesidir. Gerçekleşen bu anlaşmanın hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
"300 ÖĞRENCİ SERTİFİKALI MEZUN OLDU"
Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Günnür Koçar ise, öncelikle bu işe sadece güneş enerjisi ile başladıklarını ancak bu alanı daha da genişlettiklerini belirtti. Koçar, "Güneş enerjisi ile başladığımız eğitim süreci, 3 ayda bir yapılıyordu ancak çok fazla ilgi olduğundan ötürü 2 ayda bir yapmaya başladık. Şu ana kadar enstitümüzde 11 hizmet içi eğitim verildi. Yaklaşık 300 elektirik mühendisimiz bu anlamda sertifika sahibi oldular. Son yönetmelikle birlike EMO üyelerinin yenilenebilir enerjiler ve elektirik üretimi projesinde yetkilendirilmeleri gerekiyor. O sebeple atılan bu imza büyük bir önem taşıyor. Öncelikle verdiğimiz eğitimler sadece Güneş enerjisi ile sınırlıydı fakat ilerleyen dönemde Rüzgar ve Biyogazı da ilave ettik. Bundan sonraki eğitimlerimizde güneşin yanısıra rüzgar ve biyo kütleden elektrik üretimi konusunda mühendislerimize sertifikalar vereceğiz" diye konuştu.
Gerçekleşen işbirliği kapsamında; en fazla 30 "Elektirik Mühendisleri Odası" üyesine 4 gün eğitim verilecek, eğitimler sonunda yapılacak olan yazılı değerlendirmeler sonucunda başarılı olanlara EMO tarafından yetki belgesi verilecek.
Haber Merkezi