En değerli varlığımız çocuklarımız

Çiğli İlçesi’nin Ataşehir Mahallesi’nde yer alan İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu’nun Müdürü Cüneyt Buharalıoğlu ile okulun bulunduğu çevreyi ve okul bünyesinde yapılan çalışmaları konuştuk


  • Oluşturulma Tarihi : 17.11.2015 08:49
  • Güncelleme Tarihi : 17.11.2015 08:49
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
En değerli varlığımız çocuklarımız

 

EMİNE YALÇIN ÖZEL HABER

İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu’nun Müdürü Cüneyt Buharalıoğlu, okulun Ataşehir Mahallesi sınırları içerisinde yer aldığını belirterek, okulun merkezi bir konumda olması sebebi ile profilinin yüksek olduğunu söyledi.

Buharalıoğlu, “Okulumuzda anne ve baba çalışan kesimden oluşan bir veli grubumuz var. Velilerimiz çocuklarının eğitim ve öğretim hayatında gerekli olan ilgi ve alakayı gösteriyor. Kendileri gelemedikleri zaman mutlaka ama mutlaka aileden birini okulumuza göndererek çocuklarının ders durumlarını öğrenmelerini istiyor. Veliler çocuklarını hiç yalnız bırakmayarak çocuklarına gerekli özeni gösteriyorlar. Bizde ailelerin gösterdiği bu ilgi ve alakadan çok memnun kalıyoruz” dedi.

“SÜREKLİ AKTİVİTE HALİNDEYİZ”

Okul bünyesinde bin 150 tane öğrencinin eğitim ve öğretim hayatına devam ettiğini belirten Buharalıoğlu, çoğu öğrencinin okulun çevresinde oturduğunu ama aynı zamanda servis ile gidip gelen öğrencilerin de mevcut olduğunu anlattı. Okulun bahçe kapısında güvenlik görevlisi ile birlikte okulda toplam 9 personelin hizmet verdiğini söyleyen Buharalıoğlu, “Okul bünyesinde 10 personel haricinde bir de serbest denetimden gelen 2 tane personelimiz var. Okulumuzda ikili eğitim ve öğretim yapıyoruz. 54 kişilik bir öğretmen grubumuz var. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi’nden gelen öğretmenler var. Basketbol, halkoyunları, jimnastik, satranç ve masatenisi gibi alanlarda öğrencilerimiz ders alıyor. 11.5 saat boyunca sürekli aktivite halinde bir okuluz. Sürekli öğrenciler geliyor ve gidiyor. Bizde çocuklarımızın böyle etkinlikler ile kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” diye konuştu.

“İLKOKUL EKSİKLİĞİ VAR”

Buharalıoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın, Çiğli Kaymakamlığı’nın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu’nun toplantı salonunu kullandığını ve bu kurumların toplantı salonunu kullandığı tek okulun kendi okulları olduğunu söyledi. Buharalıoğlu, “Bizim şu an için tek eksiğimiz öğretim şeklimizin ikili eğitim olmasından dolayı okulda çok fazla vakit geçiriyor ve çok fazla yoruluyor olmamız. Ayrıca bu bölgede bizim okulumuza yakın başka bir ilkokul daha yok. Başka bir okul olmaması gibi çevrede yapılaşma giderek artıyor. Okulumuz protokol okul olduğu için bir sınıfa 30 kişiden fazla öğrenci de alamıyor. Aslında bu şartın olması eğitimi daha kaliteli bir hale getiriyor. Ancak diğer taraftan yeni binaların yapılması çevrede başka bir okulun olmaması velileri ve öğrencileri zor durumda bırakıyor. Bölgede başka bir okul olmadığı için biz okul olarak her yıl daha da zorlanacağız. Yani Çiğli’nin sorunları arasında Ataşehir Mahallesi’nde ilkokul eksikliği var. Bu durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Valiliği de biliyor. Kısa zaman içerisinde mevcut olan bu sorun giderilirse bölge rahatlar” şeklinde konuştu.

“KİTAP OKUYAN BİR BİREY SORGULAR”

Okulun ihtiyaçlarını İlçe Milli Eğitim, İzmir Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve veliler ile el ele ellerinden geldiğince beraber bir aile gibi giderdiklerine de dikkat çeken Buharalıoğlu, “Geçen yıl Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ile yürüttüğümüz bir proje vardı. Bu proje 3 yılı kapsayan bir proje idi. Okullara kitap dağıtıyorduk. Her sınıfa 81 adet bir set veriyorduk. Çocuklar 81 kitap okuyacak şekilde ayarlanıyordu. Türkiye haritası veriyorduk. Çocuk kaçıncı kitabı bitirdiyse hangi ilin plaka kodu ise o ili boyuyordu. Aynı zamanda harita boyama çalışması da yapıyorduk. Geçen yıl Çiğli İlçesi’nde ilkokul ve ortaokul düzeyinde kitap okuma ortalaması 23 oldu. Biz her hafta çarşamba günü sabahçıların ilk saati ile öğlencilerin ilk saati okulda hizmetli dahil kitap okuyoruz. Okulumuzda bulunan kütüphaneyi yüzde 50 satranç eğitimi için yüzde 50 kitap okuma alışkanlığını artırmak için kullanıyoruz. Kitap okumanın önemini öğrencilerimize her zaman anlatıyoruz. Çünkü kitap okuyan bir birey sorgular, yorumlar. Bu yüzden öğrencilerimize örnek olmaya uğraşıyoruz. Ama aile içinde annede kitap okuyarak örnek olacak baba da” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR”

Buharalıoğlu, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Öğrenmeyi öğrenen, bilgiyi paylaşan, çağdaş, başarılı, özgüvenli, sevgi ve hoşgörü sahibi Atatürkçü bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Devlet de eğitimi destekliyor. Çocuklarımızda ellerinden gelenin fazlasını yaparak bir adım atarlarsa diğer gelişmiş ülkelerden bir farkımız kalmaz. Her şeyin başı çalışmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü çok seviyorum: ‘Ülkesini en iyi seven en çok çalışandır’. Zaten bu sözü okulumuza öğrencilerimizin dikkatini çekebilecek bir yere astık. Bu amaçla çalışmanın önemini her fırsatta anlatıyoruz. Birinci önceliğimiz de sürekli çalışan kendini geliştiren bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Herkesin bildiği gibi İlk eğitim ailede başlar. Aile çocuğuna iyi bir şekilde model olursa verimli sonuçlar alırız. Ailenin bilinçli olması çok önemli. Aile öncelikle okula ve öğretmenine inanacak. Aile üstüne düşen sorumlulukları yerine getirecek. Yeter ki aile gerekli olan desteği versin. Sırtını okula dönmesin. Evladına destek olsun. Gelecek neslin temellerini ne kadar sağlam atarsak o nesil o kadar ilerde topluma ve millete faydalı olacak. Bizim en değerli varlığımız çocuklarımız.”

CÜNEYT BUHARALIOĞLU KİMDİR?

1974 yılında İzmir’in Bornova İlçesi’nde doğdu. Öğrenim hayatını Ankara İlkokulu, Karşıyaka Ortaokulu, İzmir Atatürk Lisesi, Ege Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 1997 yılında Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde öğretmenliğe başladı. 2005 yılında sınav kazanarak müdür yardımcılığına, 2010 yılında sınav kazanarak müdürlüğe atandı. 2014 yılına kadar Egekent İlkokulu Müdürlüğü’nü yaptı. 2014 Ekim ayı itibari ile de İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu’na müdür olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babası.

İSMAİL RAHMİ KARADAVUT İLKOKULU’NUN TARİHÇESİ NEDİR?

Hayırsever Sayın Tevfik Karadavut, eşi Ayşe Necla Karadavut ile birlikte 2006 yılında İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol ile ilimiz Çiğli ilçesinde kendilerine ait 7 bin 201 metrekare arsalarını bağışlamışlar ve üzerine iki yıl içerisinde 18 derslikten oluşan bir ilköğretim okulu yaptırmayı taahhüt etmişlerdir. Bu okulun inşaatı sırasında Eylül 2007 tarihinde kendisi vefat etmiş olup, okul eşi Ayşe Necla Karadavut tarafından tamamlanmıştır. Okula babasının ismi olan ‘İsmail Rahmi Karadavut İlköğretim Okulu’ adı verilmiştir. 2008 yılında ilköğretim olarak hizmet vermeye başlayan okulumuz, 4+4+4 eğitim sisteminin yürürlüğe girmesi ile ilkokula dönüştürülmüştür.

 

Haber Merkezi