Kamu-sivil toplum işbirliğinin eğitime etkisi mercek altına alınıyor

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), ‘Eğitimde İyi Örnekler’ programının 20. yılı kapsamında düzenlediği söyleşilerde, kamu-sivil toplum işbirliğinin eğitime etkisini mercek altına alıyor

  • Oluşturulma Tarihi : 11.07.2025 15:22
  • Güncelleme Tarihi : 11.07.2025 15:22
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Kamu-sivil toplum işbirliğinin eğitime etkisi mercek altına alınıyor haberinin görseli

Kapsayıcı, adil ve erişilebilir bir eğitim sistemi inşa etmenin, yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil, sivil toplum kuruluşlarından yerel yönetimlere kadar geniş bir kesimin ortak çabasıyla mümkün olabileceğini kaydeden Eğitim Reformu Girişimi (ERG), ‘Eğitimde İyi Örnekler’ programının 20. yılına özel söyleşiler dizisine devam ediyor.

Program kapsamında yayımlanan son söyleşide, Derin Yoksulluk Ağı’ndan Dr. Önder Uçar konuk oldu. Dr. Uçar, sivil toplumun birlikte hareket etme kapasitesine, yerel yönetimlerle kurulan ilişkilerin önemine ve kapsayıcı eğitimin özellikle yoksulluk koşullarında yaşayan çocuklar üzerindeki dönüştürücü etkisine dikkat çekti.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMADAN…

Kamu ve sivil toplum arasındaki güven temelli işbirliğinin, eğitim politikalarının sahada etkili şekilde uygulanabilmesi için hayati olduğunun altını çizen Uçar, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan toplumsal eşitsizliklerle mücadelenin eksik kalacağını vurguladı.

‘Eğitimde İyi Örnekler 20. Yıl Söyleşileri’ ERG’nin YouTube kanalında izlenebilir.