Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası: Binlerce öğretmen mutsuz
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel eğitim kurumlarında öğretmenlerin karşılaştığı çalışma koşullarına ilişkin açıklama yayımladı. Sendika, öğretmenlerin insanca koşullarda çalışamadığını, baskı ve dayatmalarla mesleki kimliklerinin yok sayıldığını belirtti
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin çalışma koşullarına dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Açıklamada, eğitim faaliyetlerinin kimi kurumlardaki uygulamalarda gösteriye dönüştüğü, öğretmenlerin ise holding çıkarları doğrultusunda rekabet ve baskı ortamına sürüklendiği ifade edildi.
Sendika, öğretmen emeğinin değerinin görünmez kılındığını, iş yerinde giyim kuralları gibi uygulamaların öğretmenlerin mesleki saygınlığını zedelediğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, eğitim emekçilerinin sendikal haklarıyla daha insani koşullarda çalışmak istedikleri belirtildi.
BİNLERCE ÖĞRETMENE SAYGI DUYACAKSINIZ
Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Sorunun sahibi ve nedeni çok! Sorunu yaşayanları koruyan bir kanun ya da mekanizma yok! Bazı kurumlarda bir gösteri olarak sunulan eğitim faaliyeti, modern kölelere biçim verilerek sürdürülüyor. Farklı motivasyonlarla holding çıkarları için kutsallaştırılan çalışma eylemi, öğretmeni rekabetin ve yarışın içine sürüyor. Öğretmen emeğinin yarattığı zenginlik, öğretmeni her bakımdan kimliksiz (yoksun) bırakırken, onu İK dayatması haline gelen kıyafeti edinme derdi ile de buluşturuyor. Bu binlerce öğretmen için tiksinç bir örnek. Sendikanın çektiği perdenin arkasında yaşananlar, binlerce öğretmenin mutsuz ve zorunlu bir şekilde iş yerine gitmesini sağlayan koşulları anlatıyor. İnkar edilebilir mi? Patronlar eder! İnandırıcı mı? Değil! Yönetim ekibinin birbirleri ile 'dayanışma' göstermek için ınstagram postuna koştuğunu hatırlarsak, bir eğitim emekçisinin duyguları ve düşünceleri için artık sendikasına koşması başka anlamı taşıyor. Mesleğimizi insanca çalışma koşulları altında, sendikal haklarımızı kullanarak yapacağız. Binlerce öğretmene saygı duyacaksınız. Bunu öğreneceksiniz.”