TEOG’da 35. sıradan 7. sıraya yükseliş

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, İzmir TEOG sıralamasında 35’ten 7. sıraya yükseldiklerini belirterek, hem akademik hem de sosyal anlamda iyileştirme çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 14.12.2016 07:45
  • Güncelleme Tarihi : 14.12.2016 07:45
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
TEOG’da 35. sıradan 7. sıraya yükseliş haberinin görseli

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER

2 rehber öğretmeni bulunanAtakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu gerek rehberlik servislerinin gerekse sınıf rehber öğretmenlerinin aile ve öğrencilerle yaptıkları birebir görüşmelerle oluşan sorunlara etkili bir şekilde müdahale ediyor.

Futbol, voleybol, okçuluk, satranç, yüzme, kros ve triatlon gibi sporlara bireysel olarak katılan öğrencilerin sportif anlamda da gelişmesini sağlayan okul aynı zamanda akademik başarıda da hızlı bir gelişim sağlıyor.

Okulun genel anlamda herhangi bir eksiği olmayıp hem akademik hem de fiziksel anlamda iyileştirme çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyen Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, son üç sene içinde okullarının il TEOG sıralamasında 35’ten 7. sıraya kadar yükseldiğini belirtti. Karamustafaoğlu, “Fiziksel olarak okulumuza yemekhane binası, 110 kişilik çok amaçlı salon kazandırılmıştır. Öğrencilerimizin sağlık, hijyen ve güvenliklerini göz önünde bulundurarak lavabolar yenilenmiş, güvenlikleri için önem arz eden çatı yenileme çalışmaları başlatılmış, kazaları önlemek amaçlı gerekli tedbirler alınmıştır. Bahçe düzenlemesi yapılan okulumuz öğrencilerine daha iyi spor alanları oluşturmak için çalışmalarını devam ettirmektedir” dedi.

CANLI SOSYAL EĞİTİM

Emlak Bankası Ortaokulu olarak 1989 yılında eğitim öğretime başlayan okulun adının 1997 yılında Atakent İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesinin ardından 2013 yılında hayırsever Erdoğan Kibarer’in B bloğu yaptırmasıyla Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu olarak son halini aldığını söyleyen Karamustafaoğlu, “Okulumuzun futbol, voleybol ve takımları vardır. Ayrıca okçuluk, satranç, yüzme, kros ve triatlon gibi sporlara bireysel olarak katılan öğrencilerimize çevremizdeki kulüp, okul ve kurumlarla iş birliği içinde bulunarak öğrencilerimizin sportif anlamda daha etkin olması için çalışıyoruz. Okulumuzda geleneksel çocuk oyunlarının unutulmamasını amacıyla kurslarımız ve etkinliklerimiz bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ VELİ PORTFÖYÜ

Öğrencilerle beraber gerek şehir içinde gerekse şehir dışında bulunan tarihi, kültürel, sosyal ve akademik olarak katkı sağlayacak yerlere geziler planladıklarını ifade eden Karamustafaoğlu şunları söyledi: “Yıl sonu piknikleri ve bahar şenliği eğlenceleri de hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin katılımıyla düzenlenmekte. Rehberlik servisinin düzenlemiş olduğu 7-11 yaş ve 12-18 yaş Aile Eğitimi kursları bulunmakta ve okulumuzdaki iletişim seminerleri her hafta 14 oturum şeklinde devam etmektedir. Velilerimiz öğrencileri ile yeterli düzeyde ilgililer. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde en önemli noktalardan bir tanesi bence çocuklarımızla doğru iletişim kurulması ve etkin dinlemenin yapılmasıdır.”

ÖZVERİ İLE YAPILAN HİZMET

704 öğrencinin eğitime devam ettiği okulda 43 öğretmenin büyük bir özveri ile hizmet verdiklerini ifade eden Karamustafaoğlu, “5 personelimiz öğrencilerimizin temizlik, hijyen ve güvenlikleri konusunda yardımcı oluyor. Değerler eğitimi projesi toplum olarak bizi bir arada tutan değerlerimizden uzaklaşmamız kendimizden uzaklaşmamıza neden olmaktadır. Bu değerlerle bir arada kalmamızı sağlayan birikimlerimize sahip çıkarak yeni nesillere aktarabildiğimizi görmek hepimize memnuniyet vermekte. Okulumuzda ERASMUS projesi kapsamında Avrupa’nın 6 ülkesindeki okullarla işbirliği içerisinde hem öğretmen eğitimlerine hem de öğrenci gezileriyle öğrencilerimize farklı birer pencere açmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

STARATEJİK PLANLAMA

Günümüzde eğitim alanında kullanılan teknolojiler ile eğitimde yöntem ve tekniklerde değişimler yaşanmakta olduğunu belirten Karamustafaoğlu, bireylerin gelişmeleri, gönenç ve mutlulukları için eğitimi temel öge olarak algıladıklarını söyledi. Bütün toplumların belirledikleri hedefe ulaşabilmek için eğitim sistemlerini yenileştirme doğrultusunda planlı ve programlı çalışmalar yapmakta olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu, “Değişim ve yenileşme sistemin işleyişinde yer alan bütün bireylere, görevleri ile ilgili yeni yaklaşımlar, yeni ufuklar ve planlı bir çalışma sistemi kazandırarak sağlanabilir. Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu olarak, öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken onlara sağlayacağımız eğitimin, çağın gelişen ve değişen eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ve onların bireysel farklılıklarını da dikkate alacak şekilde olması gerektiğine inanıyoruz. Okulumuzun fiziksel ve donanım yeterliliklerinin geliştirilmesi, hizmet içi eğitim yoluyla eğitim-öğretim kalitesinin artırılması, çalışanlarımıza kalite bilincinin kazandırılması, ortak aklı kullanarak, eğitim öğretim süreçlerinin sürekli geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve verimliliğin artırılması ana hedefimiz. 2015 – 2019 dönemi stratejik plan çalışma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇAĞIN GELİŞİM ANLAYIŞI

Çağın gelişim anlayışının geçmişteki anlayışlardan en belirgin farkını stratejik planlamanın oluşturduğunu açıklayan Karamustafaoğlu şunları söyledi: “Yaklaşımımız geleceğe hazır olmayı değil, geleceği planlamayı hedefleyen bir yaklaşımdır. Bir anlamda geleceği bugünde yaşamaktır. Ancak stratejik plan tek başına bir belge olarak değerli değildir. Onu değerli kılacak olan şey, kurumun doğru karar alabilme yeteneği ve kararlılık gösterebilme gücüdür. Baktığımız yerden hala yıllardır gördüğümüz şeyleri görüyorsak, bakış açımızı ve yönümüzü değiştirmemişiz demektir. Bu bakımdan stratejik plan, öncelikle kurumumuza yeni bir yön ve yeni bir bakış açısı kazandıracak biçimde düşünülüp tasarlanmalıdır.”

ÇAĞDAŞLAŞMA SAVAŞI

Hedeflenen gelişime yönünün Türkiye’de çağdaşlaşma hedeflerine uygun düşen ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ülküsüyle örtüşen bir yön olması gerektiğini ifade eden Karamustafaoğlu, “Çağdaş bir ülke olabilmemiz için çağdaşlaşma savaşını öncelikle okullarda kazanmamız gerekmektedir. Bilmek zorundayız ki, okullarda kazanılmamış hiçbir savaş gerçekte hiçbir zaman kazanılmamış savaştır. Bu konuda eksiklerimizin olduğunu kabul etmeli, ancak kendimizi güçlü amaçlarla besleyerek eksiklerimizin ve zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanmalı fakat bunun uzun süren bir yolculuk olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu stratejik plan, bu inancımızı gerçekleştirmek üzere düşünülmüş ve bizi hedefimize götürecek biçimde tasarlanmıştır. Bundan sonra başarılı olmak bizim için sadece bir görev değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluktur” dedi.

RAHMİ ÖNDER KARAMUSTAFAOĞLU KİMDİR?

1981 yılında Muş ‘ta doğan Rahmi Önder KaramustafaoğluAfyon Kocatepe Üniversitesi-Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliğini bitirmesinin ardından 2006 yılında Çiğli İlçesi’nde bulunan Nuriye Abdülkerim Toraman İlköğretim Okulu’nda öğretmen olarak göreve başlar. 2011-2012 yılları arasında İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde bulunan Şehit Nazım Bey İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısı olarak görev alan Karamustafaoğlu, 2014 yılından itibaren Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda müdür olarak görevine devam ediyor.

OKUL TARİHÇESİ

Emlak Bankası tarafından yaptırılarak İzmir Valiliğine devredilen okul 1989 tarihinde “Emlak Bankası Ortaokulu” adı ile eğitim açılır. 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılı sonuna kadar ilkokul mezunu öğrenci alıp, 3 yıllık eğitim-öğretim verebilmiştir. 8 yıllık kesintisiz eğitim kanunu ile ilköğretim okuluna dönüştürülen okulun adı İl Milli Eğitim Komisyonu’nun 1997 tarihli toplantısında aldığı kararla “Atakent İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmiştir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında yurt çapında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle ortaokul olarak hizmet vermesine karar verilen okulun adı artık Atakent Ortaokulu’dur.

ÇOCUK VE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI

Alışkanlık, herhangi bir durum karşısında aynı tepkiyi ve davranışları gösterip, yerleşik şekilde tekrar etmektir. O kadar ki, kişi bunu yaptığının farkına bile varmaz. Çünkü yerleşik hale gelmiştir ve zorlanma yoktur ve güç gelmez. Yaşam içinde önemli olan ve alışkanlık haline gelmesi gereken diş fırçalama, yemeklerden önce ve sonra el yıkama gibi kurallar vardır. Önceleri uygulamanın yerleşmesi için takip gerekir. Hoşlanılarak ve severek yapılacak bir ortam yaratılması durumu kolaylaştırır. Faydalı ve gereklilik olduğuna inanılması önemlidir. Tekrarlar alışkanlık oluşmasında en önemli etkenlerdendir. Kitap okuma alışkanlığı da çocuklarımız için kazandırılması gereken alışkanlıkların başında gelir. Bu alışkanlığın geliştirilmesinde ailenin model olması önemlidir. Okuma alışkanlığı olmayan bir ailede zaten özel bir çaba da gösterilmeyecektir. Ailenin kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya desteği de hassas bir özellik gösterir. Ebeveyn çocuğu ile yeterli bir iletişim içinde olmayıp, bireysel olarak kitaplara gömülüyorsa, antipatik bir durumda yaratabilir.